Waarom whales Dogecoin kopen: Wat betekent dit voor de DOGE koers?

415 totale weergaven
Waarom whales Dogecoin kopen- Wat betekent dit voor de DOGE koers?

In de afgelopen week heeft de Dogecoin koers een flinke daling gezien. Hoewel er recente tekenen van herstel zijn, is het nog onzeker of deze stijging zal doorzetten. Zo zijn er veel DOGE whales grote hoeveelheden aan het inslaan. Kan de Dogecoin koers binnenkort gaan stijgen?

Dogecoin koers herstelt na flinke daling

Dogecoin had een zware week met een scherpe daling van meer dan 11% in zeven dagen, volgens CoinMarketCap. Toch zagen investeerders de laatste 24 uur een lichte opleving, waarbij de DOGE koers met 3% steeg. De koers kwam uit op $0,1077, met een marktkapitalisatie van ruim $15 miljard.

Ondanks deze stijging was er geen verbetering in de sociale aandacht voor de memecoin. Uit gegevens van Santiment bleek dat er minder over DOGE werd gesproken. De sociale dominantie van de coin daalde, wat betekent dat minder mensen geïnteresseerd zijn in Dogecoin. Daarnaast is het sentiment rond DOGE negatiever geworden, wat aangeeft dat meer investeerders bearish zijn, oftewel pessimistisch over de toekomst van de coin.

Terwijl de koers schommelde, lieten de grote spelers op de markt, de zogenaamde whales, van zich horen. Volgens een tweet van crypto analist Ali kochten deze whales in de afgelopen 24 uur meer dan 1 miljard DOGE, met een waarde van ongeveer $108,7 miljoen. Dit wijst erop dat deze grote investeerders vertrouwen hebben in een mogelijke prijsstijging van de memecoin.

Is er een stijging van de DOGE koers in zicht?

Er zijn signalen dat de DOGE koers verder kan stijgen. Een belangrijke indicator, de instroom van DOGE, is afgenomen. Dit betekent dat er minder druk is om te verkopen, wat meestal als een positief teken wordt gezien voor een mogelijke koersstijging.

Maar niet alle cijfers zijn even positief. De MVRV-ratio van DOGE is vorige week flink gedaald, wat aangeeft dat recente kopers verlies maken. Ook de snelheid waarmee DOGE wordt verhandeld, de zogenaamde “velocity”, is afgenomen. Dit betekent dat de coin minder vaak wordt gebruikt in transacties, wat de kans op verdere prijsstijgingen kan verkleinen.

Op de technische grafiek van Dogecoin is te zien dat de memecoin een cruciaal punt heeft bereikt. DOGE test momenteel de weerstand rond het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde (SMA). Als de koers hier doorheen breekt, kan dit een bull rally veroorzaken. Maar als de test mislukt, kan de koers dalen naar $0,092.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...