Whales zijn aan Bitcoin het accumuleren, aldus analysebedrijf Glassnode

Whales zijn aan het accumuleren, aldus Bitcoin analysebedrijf Glassnode. Volgens de data van on-chain analysebedrijf Glassnode zijn de grote vissen in de bitcoin oceaan flink aan het inslaan.

Sinds de crash van 13 maart is het aantal bitcoin adressen met meer dan 1000 bitcoin flink toegenomen. Hetgeen volgens de analisten van Glassnode een indicatie is dat steeds meer rijke individuen flink in bitcoin investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whales verwachten koersstijging bitcoin

De data van Glassnode geeft aan de rijke investeerders verwachten dat de koers van bitcoin het op de korte termijn weer goed gaat doen. Dat is in navolging van het nieuws van MicroStrategy en Square geen verrassing.

Eerder deze week zakte de koers van bitcoin enigszins in nadat het nieuws naar buiten kwam dat de CFTC BitMex had aangeklaagd. Inmiddels heeft de koers zich echter weer goed weten te herstellen.

Bitcoin analist Willy Woo heeft zijn eigen verklaring voor het gedrag van de whales. Volgens de bekende analist zijn de fundamentals sinds medio 2016 niet meer zo bullish geweest als nu. “Dit is één van de weinige momenten in mijn carrière dat alles erop wijst dat we gaan knallen, maar de markt het nog niet lijkt te herkennen.”

Gaat het de komende maanden gebeuren?

Ook Peter Brandt, die zich over het algemeen ook nog weleens negatief kan uiten over de koers van bitcoin is positief gestemd. Op de hogere tijdsframes, en dus de meer lange termijn, ziet het er volgens de ervaren analist goed uit voor bitcoin.

Persoonlijk denk ik dat vooral het nieuws dat Square in navolging van MicroStrategy heeft gekozen voor bitcoin een enorme boost kan veroorzaken. Met name de blauwdruk die het bedrijf heeft geschreven voor andere partijen die ook geïnteresseerd zijn om bitcoin op de balans te zetten.

Van Square begrijp ik die move vooral omdat het voor hen een hele interessante business kan zijn om bedrijven te helpen met de adoptie van een bitcoin standaard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....