Wie hebben de meeste bitcoin in bezit?

Sinds de lancering van Bitcoin in januari 2009, zijn er miljoenen gebruikers bij het netwerk aangesloten. Gebruikers die variëren van individuen die hun koopkracht willen beschermen tegen inflatie, tot overheden, beursgenoteerde bedrijven en private bedrijven.

Een paar van deze gebruikers vallen in het bijzonder op vanwege hun enorme bitcoin-vermogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Satoshi Nakamoto

Het brein achter Bitcoin heeft volgens de verhalen ongeveer 1,1 miljoen bitcoin op zijn naam staan. Vanaf 3 januari 2009 is Satoshi Nakamoto erin geslaagd om ongeveer 22.000 blokken te minen, voordat hij in 2011 besloot om het project achter zich te laten.

Waarom precies, dat weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Opvallend is ook dat Satoshi Nakamoto zijn bitcoin nooit gebruikt heeft.

2. De Winklevoss tweeling

Nadat de Winklevoss broertje in 2008 65 miljoen dollar overhielden rechtszaak met Mark Zuckerberg van Facebook, hebben zij een flinke hoeveelheid bitcoin weten te verzamelen. Het schijnt dat ze samen goed zijn voor ongeveer 70.000 bitcoin en natuurlijke Gemini, de cryptobeurs die ze samen runnen.

3. Tim Draper

Een andere grote naam die niet op deze lijst kan ontbreken is de durfkapitalist en miljardair Tim Draper, die in 2012 zijn eerste beetje bitcoin kocht. Twee jaar later kocht hij voor 18,7 miljoen dollar 29.656 bitcoin van de Amerikaanse overheid, die deze bitcoin veilden nadat de Dark Web marktplaats Silk Road was opgerold. Het is goed mogelijk dat Draper in de jaren hierna nog meer bitcoin kocht.

4. Michael Saylor

De nummer vier op deze illustere lijst is Michael Saylor, de voormalig CEO en huidig bestuurder van MicroStrategy heeft op persoonlijke titel ongeveer 17.732 bitcoin in bezit. Dit onthulde hij in een interview in november 2021, wat betekent dat hij daar inmiddels alweer wat aan toegevoegd kan hebben.

Bedrijven en bitcoin

Naast deze individuen, zijn er tegenwoordig dus ook bedrijven en overheden die bitcoin bezitten. Veruit de grootste en meest bekend bitcoin-houder op bedrijfsniveau is natuurlijk het MicroStrategy van Michael Saylor, dat 130.000 bitcoin op de balans heeft.

Verder hebben we op dit vlak natuurlijk Tesla, dat 10.725 bitcoin op de balans heeft, Galaxy Digital Holdings met 40.000 bitcoin en Voyager Digital Limited met 12.260 bitcoin. Op overheidsvlak springt El Salvador eruit met 2.381 bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....