WIF en SHIB tussen de slechtst presterende memecoins: Bearish patroon onder memecoins

2370 totale weergaven
wif-en-shib

De memecoin markt liet de afgelopen maanden enorm slechte prestaties zien, waarbij WIF en SHIB onder de slechtst presterende memecoins vallen, wat een bearish patroon op de markt markeert. 

Enorme dalingen voor WIF en SHIB

Volgens een recente post op X (Twitter) van data-analysebedrijf Loononchain behoren dogwifhat (WIF) en Shiba Inu (SHIB) tot de slechtst presterende memecoins:


WIF en SHIB hebben respectievelijk een daling van 70,93% en 70,86% ervaren ten opzichte van hun hoogste punt in 52 weken. Om dit in perspectief te zetten, WIF en SHIB staan op de tweede en derde plek van de grootste daling ten opzichte van de ATH (All Time High). Op de eerste plek staat Book of Meme (BOME) met een daling van 79,48%. 

WIF in de schijnwerpers

Eerder dit jaar stond dogwifhat, een op Solana gebaseerde memecoin, in de schijnwerpers vanwege een enorme rally die de memecoin op 31 maart naar het huidige hoogtepunt van $4,83 bracht. Sindsdien heeft WIF een enorme daling gezien ten opzichte de ATH. 

Echter, sommige analisten lijken de prijscorrectie niet helemaal te zien. Zo voorspelde Murad Mahmudov, een voormalig analist van Goldman Sachs, onlangs dat WIF uiteindelijk tot de grote prijswinnaars van Solana in 2025 zal behoren. Dit zal het geval moeten zijn, ondanks dat WIF haar bullish momentum heeft verloren. 

ATH van SHIB

Intussen is de prijs van SHIB op 5 maart gepiekt op $0,0000456, voordat de koers weer een correctie onderging. Echter, de hoogste ATH is ongeveer drie jaar geleden bereikt. Sindsdien is Shiba Inu met maar liefst 84,6% gedaald. 

Teleurstellende prestaties van memecoins

Over de hele markt gezien presteren memecoins enorm teleurstellend. WIF en SHIB zijn dus niet per se de uitschieters. Ook Dogecoin, de best presterende memecoin wat betreft marktkapitalisatie, is met 57,93% gedaald ten opzichte van de piek 52 weken geleden. Ook Pepe, een andere grote memecoin, is met meer dan 58% gedaald. 

Dit onderstreept het bearish sentiment die memecoins op het moment met zich meedragen. Het is nu een kwestie van wachten tot dit bearish patroon doorbroken wordt. 

Problemen voor memecoins

Memecoins zijn een vorm van cryptocurrency die altijd problemen met zich meebrengen. De tokens worden puur gemaakt voor de rage en hebben geen tot nauwelijks een onderliggende waarde. Hetgeen waar je als investeerder voor betaalt, is de rage. 

Als deze wegvalt, valt de waarde van de token ook weg. Dit is ook de reden waarom memecoins zo hoog volatiel zijn op een al volatiele markt. Grote tokens zoals Bitcoin, Ethereum en Solana hebben een daadwerkelijke achterliggende waarde, waardoor de prijs niet met dezelfde niveaus kan dalen als memecoins. 

Verschillende memecoins die al wat langer bestaan, zoals Dogecoin, zijn op zoek naar een achterliggend doel. Dogecoin probeert dit te vinden door lage transactiekosten aan te bieden. 

Samenvatting

Samenvattend hebben verschillende memecoins, waaronder dogwifhat en Shiba Inu, een enorme daling in prijs gezien. Dit markeert de teleurstellende prestaties van de gehele memecoin markt en het bearish patroon waar de markt nu mee te maken heeft. 

Lees meer over:
dogwifhatshiba inu

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...