Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM’s installeren

Walmart heeft bij 200 winkels bitcoin pinautomaten geïnstalleerd. De winkelgigant werkt daarvoor samen met ATM-fabrikant Coinstar en serviceprovider Coinme.

Walmart springt op bitcointrein

Walmart geldt als één van de grootste bedrijven ter wereld gemeten in bruto omzet (~560 miljard dollar in 2021) met ruim 10.000 supermarkten wereldwijd en 2,3 miljoen (!) werknemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onderdeel van een grotere uitrol, waarbij Coinstar en Coinme ruim 8.000 locaties van een bitcoin ATM kunnen voorzien.

Door middel van een bitcoin ATM kun je bitcoin kopen met cash geld of je bitcoin omwisselen in cash geld. In het geval van Coinstar krijg je een bitcoin voucher waarvan je de balans op een bitcoinwallet van Coinme kunt inladen.

Let wel op, want de transactiekosten bij een ATM liggen (veel) hoger dan bij een beurs of broker.

Hoge transactiekosten

Bij een proefbetaling van Coindesk waren de transactiekosten 4%, maar daar komen ook nog een omwisselfee van 7% bovenop. Dus stel je koopt voor 100 dollar een beetje bitcoin, dan wordt er feitelijk maar 89 dollar in satoshi’s omgewisseld.

Wereldwijd zijn er inmiddels ~30.000 bitcoin ATM’s, waarvan ruim 26.000 alleen al in Amerika. In Nederland zijn er 20 locaties waar je bitcoin kunt kopen via een automaat, volgens Coinatmradar.

De bitcoin prijs in euro’s:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Walmart

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...