WisdomTree past Bitcoin ETF aanvraag aan en benoemt Amerikaanse bank als beheerder

WisdomTree past Bitcoin ETF aanvraag aan en benoemt Amerikaanse bank als beheerder

De in New York gevestigde asset-manager WisdomTree heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangepast en een Amerikaanse bank als beheerder van de fondsen benoemd.

In een aanpassing op afgelopen woensdag heeft WisdomTree de Amerikaanse bank National Association benoemd als de beheerder voor de aandelen van het bitcoin fonds. Het gaat om een aanpassing op de aanvraag die op 11 maart van dit jaar door WisdomTree is ingediend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

National Association werkt samen met NYDIG

De Amerikaanse bank National Association is sinds kort een samenwerking aangegaan met NYDIG, een bedrijf dat volledig gericht is op de adoptie van bitcoin binnen de financiële industrie en veel samenwerkingen heeft met Amerikaanse banken.

Op 2 december van dit jaar heeft de SEC een regelwijziging van de Cboe BZX exchange afgewezen waarmee ze de aandelen van de WistdomTree Bitcoin Trust wilden noteren en verhandelen. Met het veranderen van de fondsbeheerder wil WisdomTree dat probleem nu aanpakken.

Het is onduidelijk of de wijziging van de fondsbeheerder erop gericht is om de procedure volledig opnieuw te laten draaien, gezien WisdomTree al 265 dagen heeft gewacht sinds de eerste indiening in maart en de afwijzing van de SEC op 2 december.

WisdomTree grote speler op de markt

WisdomTree is in ieder geval geen kleine speler als het gaat om lanceren van bitcoin gerelateerde fondsen. Ze hebben inmiddels al vier bitcoin fondsen op de markt, verdeeld over de Verenigde Staten en Europa.

Daarbij heeft het al twee beursgenoteerde producten met exposure op een mandje van cryptocurrency's op de Euronext beurzen in Parijs en ons eigen Amsterdam.

De Amerikaanse wetgever doet tot nog toe moeilijk over de toelating van een spot bitcoin ETF, maar de kritiek daaromtrent neemt toe en dat vergroot ook de druk op de SEC om er een te accepteren.

De eerste bitcoin futures ETFs zijn in de Verenigde Staten al op de markt gebracht. Waardoor het een kwestie van tijd lijkt voordat we ook een Amerikaanse spot bitcoin ETF kunnen verwachten. Zeker gezien grote partijen steeds meer van zich laten horen in deze kwestie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties