Wisselende resultaten bij bitcoin (BTC) miners door stijgende moeilijkheidsgraad

429 totale weergaven
bitcoin miners

Bitcoin miners laten in september wisselende prestaties zien te midden van een onrustige cryptomarkt. Hut 8 en Irish Energy breiden hun activiteiten uit, maar de bitcoin productie resultaten vallen ook weer niet mee,.

Bitcoin miners in september

Beursgenoteerde bitcoin miners zijn er aan gehouden om transparant te zijn over hun prestaties richting hun beleggers. Daaruit ontstaat een wisselend beeld voor de maand september. Overigens wel een maand waar bitcoin uiteindelijk met bijna 10 procent in waarde toenam. Dat is ook gunstig voor bitcoinbedrijven die BTC delven én op hun eigen balans hebben staan als kapitaalreserve.

Terwijl Hut 8 en Irish Energy hun activiteiten blijven uitbreiden, is er een gevarieerde efficiëntie van winsten en productieresultaten.

Bitcoin miningbedrijven integreren steeds vaker kunstmatige intelligentie en high-performance computing in hun activiteiten. Hut 8 streeft bijvoorbeeld naar 20 exahashes per seconde zelfmining tegen 2025, terwijl Iris op weg is om 31 EH/s te bereiken tegen het vierde kwartaal van 2024.

Bitfarms heeft 217 BTC in september verdiend, een daling ten opzichte van 233 BTC in augustus. Deze daling is toe te schrijven aan de toegenomen netwerkmoeilijkheid, die in september een piek bereikte. Ondanks de dip behaalde Bitfarms zijn eindejaarsdoelstelling van 21 watt per terahash eerder dan gepland.

Het bedrijf verhoogde ook zijn energie-efficiëntie met 16% en tekende een hostingovereenkomst met Stronghold Digital MIning, waardoor zijn operationele capaciteit met 2,2 EH/s is verhoogd en zijn BTC-bezit steeg tot 1.147 BTC.

De vermindering van de BTC-productie van het bedrijf is toe te schrijven aan de stijging van de netwerkmoeilijkheidsgraad, die in september het hoogste punt bereikte en het moeilijker maakte om BTC te produceren ondanks operationele verbeteringen.

netwerk bitcoin

Groei hashrate van Hut 8

Hut 8 registreerde een lichte stijging van zijn hashrate in september, van 18,5 EH/s in augustus naar 19,5 EH/s aan het einde van de maand. Deze groei is het resultaat van het feit dat het bedrijf extra miners heeft ingezet. Ondanks de toegenomen rekenkracht daalde de BTC-productie van Hut 8 echter licht, met een productie van 85 BTC in september, een daling ten opzichte van 87 BTC in augustus.

Iris rapporteerde sterkere resultaten voor dezelfde periode, waarbij de BTC-productie aanzienlijk steeg van 245 BTC in augustus naar 347 BTC in september. Deze productiestijging ging gepaard met een toename van 42% in de miningcapaciteit door een opvoering van de operationele hashrate tot 21 EH/s.

CleanSpark hashrate

Op 4 oktober maakte BTC-miningbedrijf CleanSpark bekend dat het in zijn laatste gecontroleerde fiscale jaarrapport een toename van 187% in hashrate had bereikt in de afgelopen twaalf maanden. De hashrate van het bedrijf steeg van 9,6 EH/s in september 2023 naar 27,6 EH/s in september 2024 te midden van de strategische diversificatie van zijn portfolio over drie nieuwe staten.

De CEO van CleanSpark, Zach Bradford, schrijft de stijging ook toe aan de voltooiing van meerdere uitbreidingen in het bestaande datacenter van het bedrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...