Worldcoin beleeft slechte week: Investeerders zien $5,58 miljard aan winst verdampen

319 totale weergaven
|

Worldcoin beleeft een volatiele week met een koersdaling van 18%, waardoor $5,58 miljard aan winst verdween. Investeerders wachten gespannen op herstel naar het $2,11-niveau om verdere verliezen te voorkomen.

Koersdaling Worldcoin raakt beleggers hard

In slechts 24 uur zakte de waarde van Worldcoin (WLD) met bijna 19%, wat leidde tot een dramatische daling in winstgevendheid. Investeerders die eerder vertrouwen hadden in de opwaartse trend van de token, zagen hun rendement verdampen toen de prijs op 26 oktober naar een intra-dag dieptepunt viel. Volgens de meest recente gegevens van Global In/Out of the Money (GIOM) daalde de winstgevende WLD-voorraad van 87% naar 70% — een forse afname die de stemming in de markt negatief beïnvloedde.

De daling van 17% in de winstgevende WLD-voorraad vertaalt zich naar 97,36 miljoen WLD-tokens die nu van winst naar verlies zijn overgegaan. Met een waarde van meer dan $194 miljoen is dit een aanzienlijke aderlating voor beleggers, vooral degenen die op hogere niveaus zijn ingestapt en nu geconfronteerd worden met verlieslatende posities.

 

De WLD winst koers maakte een flinke daling door op 26 oktober. Bron: Santiment

Rendementen onder druk: winstgevende voorraad fors gedaald

De data geeft een duidelijk beeld van het verlies aan winstgevendheid. Zo’n $5,58 miljard aan Worldcoin-tokens werd aanvankelijk door beleggers gekocht tegen prijzen tussen de $2,04 en $2,45. Dit betekent dat de huidige koersdaling niet alleen tijdelijke verliezen veroorzaakt, maar ook aanzienlijke gevolgen heeft voor de lange-termijnvooruitzichten. Om een groot deel van de beleggers weer in een winstgevende positie te brengen, zou de koers van WLD moeten terugkeren naar het $2,46-niveau. Een stabiele opwaartse beweging richting deze koers kan mogelijk het investeerdersvertrouwen herstellen, maar zonder overtuigende steun blijft de volatiliteit een risico.

De WLD koers van de afgelopen week. Bron: Coingecko

Technische analyse: kritieke prijsniveaus voor herstel

Voor veel beleggers is een prijsniveau van $2 cruciaal om verdere verliezen te beperken. Als Worldcoin deze steun kan vasthouden, zou dat de token een kans kunnen geven om naar boven te herstellen. Een succesvolle doorbraak boven dit niveau kan positief zijn voor het algehele sentiment en het vertrouwen onder beleggers, die nu in toenemende mate voorzichtig worden.

Mochten deze ondersteuningsniveaus echter doorbroken worden, dan dreigt een verdere daling naar $1,70,  wat de verliezen alleen maar zal vergroten en het herstel van de munt kan bemoeilijken. Dit zou mogelijk de weg vrijmaken voor een meer defensieve houding onder investeerders, waarbij velen afwachtend zullen blijven om te zien of er een einde komt aan de dalende trend.

Her weerstandsniveau van WLD zit momenteel rond de $2. Bron: Beingcrypto/TradingView

Wat zijn de verwachtingen?

Worldcoin staat op een kritisch punt nu de koers afgelopen week 18% daalde, wat voor investeerders een verlies van $5,58 miljard aan winsten betekende. Om vertrouwen in de token te behouden en verdere verliezen te voorkomen, is het essentieel dat Worldcoin snel herstelt naar het steunpunt van $2,46.
Als deze opwaartse beweging wordt bereikt, kunnen beleggers mogelijk hun verloren winsten terugverdienen en vertrouwen herwinnen in de toekomst van de munt. Mocht de daling zich echter voortzetten, dan kan een negatief sentiment blijven overheersen in de Worldcoin-markt.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
WLd koersWorldcoin

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...