Worldcoin lanceert Developer Preview voor World Chain Mainnet

1571 totale weergaven
worldcoin

Worldcoin bereidt zich voor op de lancering van zijn mainnet door een blockchain preview uit te rollen die speciaal bedoeld is voor ontwikkelaars.

Infrastructuurontwikkeling voor World Chain

Op 9 juli kondigde de Worldcoin Foundation de lancering aan van de World Chain developer preview.

Met deze tool kunnen wereldwijde ontwikkelaars beginnen met het bouwen van de World Chain-infrastructuur vóór het debuut op het mainnet in 2024.

De Testnet-fase overslaan

In tegenstelling tot veel blockchainprojecten die gebruik maken van een testnetfase, slaat World Chain deze stap over.

Hierdoor kunnen ontwikkelaars de infrastructuur direct op een “gated mainnet” implementeren.

Remco Bloemen, hoofd protocol bij de Worldcoin Foundation, legt uit dat deze aanpak mogelijk is omdat de onderliggende technologie al uitgebreid getest is op de OP Stack.

De rol van de OP Stack

De OP Stack is een open-source ontwikkelingsraamwerk dat wordt onderhouden door het Optimism Collective.

Het dient als een openbare bron voor zowel de Ethereum als Optimism ecosystemen. “OP Stack is al uitvoerig getest – we weten dat het werkt,” zei Bloemen.

Hoe ontwikkelaars betrokken kunnen raken

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in toegang tot de World Chain developer preview kunnen zich aanmelden via Worldcoin’s Developer Tools.

Deze previewfase biedt een unieke kans voor ontwikkelaars om zich bezig te houden met de World Chain-infrastructuur.

Ze kunnen beginnen met het creëren van applicaties die gebruikmaken van Worldcoin’s digitale identiteitsprotocol, World ID, vooruitlopend op de bredere publieke release.

Integratie van World ID

Het ambitieuze project van Worldcoin heeft als doel om World ID, een wereldwijd digitaal paspoortsysteem, te integreren in de World Chain blockchain om echte menselijke transacties te vergemakkelijken.

Het uiteindelijke doel is om een universele digitale identiteit te creëren die wereldwijd gebruikt kan worden.

Deze integratie zal een wereldeconomie bevorderen waarin mensen uit alle landen en met alle economische achtergronden kunnen participeren.

Belangrijke betrokkenheid bij infrastructuur

De Worldcoin Foundation heeft al een aanzienlijke betrokkenheid gezien bij haar infrastructuur.

Sinds de ondersteuning van Optimism en de Superchain zijn de gebruikerstransacties van dit platform gestegen tot ongeveer 50% van de activiteit van OP mainnet.

Hierdoor is het in minder dan een jaar tijd de grootste toepassing op het netwerk geworden.

Bouwen aan een wereldwijde economie

De World Chain Developer Preview biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om in een vroeg stadium infrastructuur te ontwikkelen voor de komende lancering van het mainnet in 2024.

Deze stap benadrukt de toewijding van de Worldcoin Foundation om innovatieve oplossingen te bieden voor wereldwijde digitale identiteit en financiële inclusie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....