Worldcoin ontkent beschuldigingen van handel met voorkennis, benadrukt ‘zero tolerance

1096 totale weergaven

Worldcoin heeft recente beschuldigingen van handel met voorkennis en koersmanipulatie met klem ontkend en benadrukt haar “zero tolerance” beleid voor dergelijke activiteiten.

Worldcoin weerlegt beschuldigingen van handel met voorkennis

Recente beschuldigingen van handel met voorkennis en koersmanipulatie met betrekking tot haar Worldcoin (WLD) token zijn door Worldcoin met klem ontkend.

De beschuldigingen doken op toen DeFi Squared, een account met gedecentraliseerde financiële inzichten, beweerde dat insiders van Worldcoin vertrouwelijke informatie gebruikten om te profiteren van de prijsbewegingen van het token, voordat ze een vertraging aankondigden in het schema voor de ontgrendeling van het token.

Nultolerantie voor handel met voorkennis

In reactie op deze beschuldigingen vertelde een woordvoerder van Worldcoin aan Cointelegraph dat de organisatie en haar bijdragers, Tools for Humanity, “zero tolerance” hebben voor handel met voorkennis.

De woordvoerder benadrukte dat het bedrijf zich houdt aan strikte beleidsregels voor marktintegriteit die zijn ontworpen om dergelijke activiteiten te voorkomen. Ze verduidelijkten ook dat het individuen die onder dit beleid vallen verboden is om vertrouwelijke informatie bekend te maken die relevant is voor WLD aankoopbeslissingen en dat ze tijdens de relevante periodes onder een actieve black-out periode vielen.

Beschuldigingen te midden van marktbewegingen

De beschuldigingen komen op een moment dat Worldcoin’s  token een aanzienlijke prijsstijging doormaakte en met 68% steeg na de aankondiging van een twee jaar durende vertraging in het vrijgeven van 80% van de voorraad.

Deze beslissing, aangekondigd door Tools for Humanity, verlengde de lockup periode voor tokens die in handen waren van teamleden en investeerders, wat leidde tot meer vertrouwen in de markt en een tijdelijke prijsstijging.

Toewijding aan transparantie

Ondanks de beschuldigingen blijft Worldcoin zich inzetten voor transparantie en ethische praktijken. Het bedrijf herhaalde dat het geen bewijs heeft gevonden dat de beweringen over handel met voorkennis of prijsmanipulatie ondersteunt.

Worldcoin’s ferme standpunt tegen handel met voorkennis onderstreept het belang van transparantie en ethisch gedrag in de snel evoluerende cryptocurrency markt, waar vertrouwen en marktintegriteit van het grootste belang zijn.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....