X Accepteert Crypto Betalingen, Kan Elon Musk Crypto Weer Boosten?

2868 totale weergaven

De Dogecoin koers maakte dit weekend een pump van +14% mee na optimisme over XPayments, het project van Elon Musk dat crypto betalingen op X (Twitter) mogelijk zal maken. Verwachtingen dat Dogecoin een van de eerste betaalmiddelen zal worden onder de cryptocurrency’s zijn hoog onder leden van de Dogecoin community.

In dit artikel kijken we naar een aantal belangrijke factoren die invloed kunnen hebben op Dogecoin en mogelijk de hele markt van meme coins.

X Accepteert Crypto Betalingen Via XPayments

De reden dat verwachtingen hoog zijn onder Dogecoin investeerders, is omdat Elon Musk, de eigenaar van Twitter, een grote fan is van de meme coin. Zo hebben tweets van Elon Musk historisch voor grote (en zeer tijdgevoelige) pumps gezorgd in de Dogecoin koers.

Omdat Dogecoin in de top 10 crypto’s zit (op basis van market cap), is de kans extra groot dat Dogecoin geaccepteerd kan worden als betaalmiddel op het social media platform. Nu het account ‘XPayments’ officieel is gelanceerd en in no-time meer dan 100k volgers heeft gekregen, zijn analisten en investeerders erg optimistisch.

?s=20

Het Elon Musk crypto effect was gisteren te zien toen Dogecoin met +14% de lucht inschoot, maar zoals gewoonlijk, was deze pump van korte duur, met een retracement in het vervolg. Maar als Dogecoin officieel een betaalmiddel kan worden op X, kan de volgende pump komen en kan Dogecoin consolideren op een hoger niveau.

De verwachting is dat – omdat DOGE meer utility zal hebben – de Dogecoin koers vanaf dat moment verder kan klimmen. Dit is iets wat Dogecoin goed kan gebruiken, gezien de koers -4% lager ligt dan een jaar terug.

Dogecoin Koers Verwachting – Kan Elon Musk Crypto Weer Boosten?

Als we kijken naar de 2e en 3e laatste candlestick op de Dogecoin koers grafiek, zien we dat DOGE op zaterdag zo hoog als $0,097 of 9,7 cent kwam te liggen. Maar omdat deze beweging erg gebaseerd was op hype, was de koers die dag, zowel als op zondag en vandaag, erg volatiel.

In deze beweging is Dogecoin tijdelijk boven zijn 30-daagse moving average (geel) komen te liggen, maar nu de koers hier weer onder is gedaald, dient dit niveau wederom als resistance. Als we kijken naar het niveau van vorige week, dan zou DOGE vandaag nog verder kunnen zakken richting het niveau onder de 8 cent.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek, TradingView

In het geval dat Dogecoin binnenkort officieel een betaalmiddel zal worden op X, kan er een nieuwe pump plaatsvinden voor de meme coin. Hierin zou DOGE direct boven de $0,10 uit kunnen schieten, voordat het later op dit niveau consolideert.

Afhankelijk van hoe weinig alternatieve betaalmiddelen er naast DOGE zullen zijn voor X, zou de vraag naar DOGE dit jaar behoorlijk kunnen stijgen als gevolg. Hierdoor zou Dogecoin dit jaar nog boven de $0,50 kunnen stijgen en in 2025 zelfs boven de $1.

Los van dat, kan vandaag of morgen voor traders een goed moment zijn om te investeren in DOGE voor de volgende Elon Musk crypto pump die samen kan vallen met het volgende altcoin season.

Alternatieven voor Dogecoin

Dogecoin bereikte dit weekend highs die sinds eind december 2023 niet meer gezien zijn. Mogelijk kan dit een teken zijn dat de acceptatie van DOGE als betaalmiddel voor X al is ingecalculeerd met de koers.

In dat geval is het risico groot dat wanneer X Dogecoin officieel accepteert als betaalmiddel, we een ‘sell the news’ krijgen, waardoor DOGE weer onderuit zal gaan. Omdat Dogecoin al een grote meme coin is met een behoorlijke market cap van bijna $12 miljard, zijn kleinere meme coins een aantrekkelijker alternatief.

Daarom hebben we 3 veelbelovende alternatieven voor Dogecoin uitgezocht, die potentie hebben om binnenkort te exploderen in waarde. Zo kun je als vroege investeerder een winst van x10 of mogelijk zelfs x100 maken.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Het probleem met Dogecoin is dat het al een erg grote meme coin is, waardoor het niet zo snel x10 zou gaan. Sponge V2 daarentegen is een kleine meme coin en opvolger van Sponge, die in 2023 zelfs x100 ging.

Sponge V2 is de nieuwe meme coin van hetzelfde project, die van plan is om dit jaar uit te pakken, door onder andere een nieuwe Play-to-Earn game te lanceren. Voordat deze game beschikbaar zal zijn, kun je Sponge V2 op een andere manier verdienen, namelijk door de originele Sponge token te staken.

Omdat je Sponge kunt staken om Sponge V2 ter verdienen, is de populariteit van de token behoorlijk gegroeid. Zo is Sponge in de afgelopen maand met meer dan +400% gestegen in koers, wat laat zien hoe populair de nieuwe Sponge V2 token al is voordat deze officieel gelanceerd wordt.

 

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat is een nieuwe generatie meme coin met utility, die mee kan liften op andere meme coins zoals Dogecoin, Shbia Inu, Pepe en zelfs Sponge. De MK token kan ingezet worden in de virtuele game arena van Meme Kombat om grote prijzen te winnen.

Gebruikers van Meme Kombat kunnen kijken hoe populaire memes zoals Shiba Inu, Doge, Pepe, Wojak, Pepe, Sponge en nog meer tegen elkaar zullen strijden in een virtuele arena. De uitkomsten van deze gevechten zullen AI-gegenereerd zijn en de gevechten zelf zullen live te volgen zijn met indrukwekkende visuele effecten.

?s=20

MK kan worden ingezet op deze gevechten voor grote prijzen of worden gestaked voor passief inkomen. MK is nu te koop voor $0,279 in de presale, maar zal binnenkort nog veel meer waard kunnen worden en heeft daarnaast veel potentie om viraal te gaan.

 

Launchpad XYZ (LPX)

In plaats van het zoeken naar pagina’s met de beste meme coins van 2024, kun je ook gebruik maken van de handige AI tools van de nieuwe Launchpad XYZ. Met deze tools zul je eenvoudig meerdere crypto’s kunnen vergelijken om de beste eruit te halen, voordat de rest van de markt dit doet.

Launchpad XYZ is een Web3 ecosysteem voor zowel ervaren als nieuwe crypto gebruikers. Je zult er van alles kunne vinden, zoals NFT’s, exchanges, crypto presales, crypto games, metaverse projecten, DeFi en nog meer.

?s=20

LPX, de utility token, is de toegangssleutel tot het beste wat Launchpad XYZ heeft te bieden en geeft je extra voordelen op het platform. Deze token is voor een lage prijs van $,0445 per stuk te koop, maar vanwege zijn utility, kan deze binnenkort nog veel meer waard worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...