XRP koers hersteld ondanks Ripple rechtszaak en opstappen topman – wat gaat Ripple doen?

14739 totale weergaven
xrp koers hersteld opstappen topman

In de afgelopen tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest in de cryptomarkt die invloed hebben voor Ripple rechtszaak. Na 9 jaar neemt het hoofd van de Crypto Asset and Cyber Unit bij de SEC, David Hirsch, ontslag, meldde hij op LinkedIn. Tegelijkertijd worstelt de koers van XRP om boven de $ 0.50 uit te komen. Wat gaat Ripple doen in de nabije toekomst? Lees het in deze analyse van de huidige cijfers.

Hirsh stapt op, wat zijn de gevolgen voor de Ripple Rechtszaak?

Het ontslag van Hirsh komt op een cruciaal moment in de lopende zaak tegen Ripple. Sommige analisten denken dat zijn ontslag gunstig kan zijn voor Ripple, doordat hij een van de kartrekkers is achter de beschuldigingen tegen Ripple. Deze beschuldigingen gaan er over dat Ripple een niet-geregistreerde effectenuitgifte had gedaan door XRP te verkopen. Door zijn afwezigheid kan er een wijziging ontstaan in de aanpak van de SEC tegen Ripple. Het zou ook kunnen zijn dat het voor vertraging in de rechtszaak zorgt, doordat een nieuwe leider de tijd zal moeten nemen om zich goed in te lezen over deze complexe zaak. Het is voor nu vooral afwachten of dit positief of negatief zal gaan uitpakken voor de Ripple koers.

In het verleden is al vaker naar voren gekomen wat de invloed van een rechtszaak kan zijn op de koers van de XRP-Token. Elke overwinning voor Ripple leidde tot een stijging van de prijs. Ondanks dat de koers van XRP de afgelopen weken heeft gestreden om boven de $ 0,50 uit te komen, kan het ontslag van Hirsh opnieuw volatiliteit veroorzaken, afhankelijk van hoe de markt de impact op de zaak inschat.

XRP Koers – Wat brengt de toekomst?

De koers van XRP maakte een daling mee, voordat hij zijn support vond op de prijs van $ 0.4765, wat een belangrijk support level is. Daarna werd de prijs omhooggeduwd, doordat bulls hun kans zagen en deze aanpakte, waardoor de koers boven het weerstandsniveau van $ 0,4580 en $ 0,4900 is geëindigd. Op dit moment bevindt de XRP-koers zich precies rond de grens van $ 0,5, maar in deze opwaartse beweging stuit de koers op een weerstand rond $ 0.4980, welke samenvalt met het 61,8% Fibonacci retracement-niveau, die voortkomt uit een recente daling.

 

Ook zien we een bearish trendlijn die extra weerstand biedt op het niveau van $ 0.4980. Hierop volgt nog een obstakel voor bulls op $ 0.500 en het weerstandsniveau van $ 0.5020, maar wanneer deze niveaus doorbroken kunnen worden zal de weg vrij zijn voor verdere stijgingen van de XRP-koers

Juridische ontwikkelingen

Alle recente ontwikkelingen in de rechtszaak die loop tussen Ripple en de SEC hebben veel bewegingen in de markt met zich mee gebracht. Dit komt doordat David Hirsh zijn vertrek aankondigde na negen jaar bij de instantie te hebben gewerkt, maar ook doordat de SEC de boete die ze eisten aan Ripple van $ 2 miljard hadden verlaagd naar $ 102,6 miljoen. In 2023 heeft Ripple ook enkele kleine overwinningen behaald in hun rechtszaak, die hebben er toen voor gezorgd dat de XRP koers telkens wat kon stijgen.

Op dit moment kunnen we ook zien dat de koers van XRP tekenen van herstel toonde. De spanning in de markt neemt toe en traders kijken vol verwachting uit naar de uitkomst van de zaak en de reactie van de SEC.

De koers van XRP blijft op dit moment dus schommelen, maar als we kijken naar de geschiedenis en alle huidige cijfers kunnen we er van uitgaan dat als Ripple de zaak wint, dit kan leiden tot flinke stijgingen van de koers. Daarentegen kan een negatieve uitkomst de koers verder omlaag drukken.

Alternatieven voor XRP

Omdat het nog onzeker is wat er gaat gebeuren met de koers van XRP hebben we een aantal goede alternatieven om in te investeren. Het gaat hier om nieuw tokens

Base Dawgz

Base Dawgz is een nieuwe meme coin die gebouwd is op de Base Blockchain, waar nog niet veel meme coins zijn te vinden. Dit zou dus wel eens de eerste grote meme coin op de Base Blockchain kunnen zijn, want analisten verwachten dat de koers van $DAWGZ tot wel 100 keer over de kop kan gaan.

Naast de Base blockchain is hij ook beschikbaar op vier andere blockchains, namelijk: Ethereum, Solana, Binance Smart Chain en Avalanche. Door deze multichain functionaliteiten is de coin erg eenvoudig om te verhandelen, waardoor hij erg in de smaak valt bij investeerders. De coin heeft in zijn presale tot nu toe al $ 1,5 miljoen opgebracht, dus blijf niet te lang wachten en investeer ook in deze coin om zijn potentie optimaal te benutten!

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

PlayDoge

Deze nieuwe meme token heeft erg veel functionaliteiten en brengt je terug naar de 90 ‘s. De play-to-earn coin maakt het voor zijn gebruikers mogelijk om een Doge te verzorgen in de oude Tamagotchi stijl. Wanneer je dit goed doet, zul je worden beloond met $PLAY, maar als je hem niet goed verzorgt kan hij komen te overlijden.

play beste presale

Je kunt ook minigames spelen met je Doge om tokens te winnen. Hoe meer minigames je wint, hoe hoger je op de ranglijsten komt te staan en hoe hoger je beloning zal zijn. De token kan ook in het stakingsmechanisme gestoken worden, waarmee je een passief inkomen kunt genereren. Voor nu is het nog mogelijk om de token voor goedkoop in te kopen, dus wacht niet te lang!

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

99Bitcoins

Dit nieuwe crypto project biedt traders de kans om tokens goedkoop in te slaan, voordat deze op de exchanges verschijnt. Dit kun je doen via de website van het project, waar je alles kunt leren over crypto in het ‘Learn-To-Earn’ systeem. Hier in maak je verschillende modules over crypto, wanneer je deze afrondt, zul je worden beloond met een aantal $99BTC.

https://twitter.com/99BitcoinsHQ/status/1802644880918737115

Daarnaast biedt de token ook nog ander functionaliteiten zoals een stakingsmechanisme, waarmee je je tokens kunt vastzetten om er nog meer mee te verdienen. Op dit moment staat de token alleen nog maar op de Ethereum blockchain, maar in de toekomst is deze ook beschikbaar via BRC-20. Wanneer dat zover is, kun je de token voor lagere kosten traden.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...