XRP koers laagste punt in twee maanden: nu investeren in Ripple?

14079 totale weergaven
xrp koers

De Ripple koers is momenteel in een daling, maar er is kans op herstel. De XRP koers stond gister met $0.465 op een laagste punt in twee maanden. De marktcondities laten zien dat er mogelijkheden zijn voor een opleving voor de XRP koers. Maar welke gegevens laten deze mogelijke stijging zien?

XRP koers gaat mogelijk weer stijgen

Een belangrijke maatstaf voor een mogelijk herstel is de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. De 30-daagse MVRV ratio van Santiment laat zien dat investeerders nu een verlies van 6,80% hebben. Dit kan leiden tot meer aankopen. In het verleden herstelde de XRP koers vaak wanneer de MVRV ratio tussen de -4,3% en -10,5% zat, wat vaak een voorbode is van een stijging.

XRP MVRV Ratio Santiment

Daarnaast is de kans klein dat investeerders hun XRP nu verkopen, omdat de altcoin ver verwijderd is van een markt-top. Een markt-top is het hoogste punt dat de markt bereikt voordat er een significante daling optreedt.

Dit wordt bevestigd wanneer de totale winstvoorraad van een asset boven de 95% komt. Bij XRP is de totale winstvoorraad nu 70%, wat aangeeft dat een grote daling onwaarschijnlijk is.

xrp supply in profit

Ripple koers verwachting

Op dit moment handelt XRP rond de $0,48. De kans is groot dat de koers weer stijgt vanaf dit kritieke ondersteuningsniveau. De recente daling was het gevolg van het mislukken van een bullish ascending triangle, wat suggereerde dat de XRP koers zou kunnen stijgen naar $0,61. Echter, door bredere bearish signalen in de markt zakte XRP onder de $0,50.

xrp koers verwachting

Ondanks deze daling zijn er tekenen van een mogelijk herstel voor de koers van XRP. Een opleving vanaf $0,47 kan de koers naar $0,51 brengen. Als dit niveau doorbroken wordt, is verder herstel mogelijk.

Aan de andere kant, als het ondersteuningsniveau van $0,47 niet houdt, kan de koers dalen naar $0,42. Dit zou een nieuw jaarlijks dieptepunt betekenen en het positieve vooruitzicht volledig teniet doen.

Lees meer over:
Ripplexrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...