XRP Ledger ontwikkelaar uit ernstige beschuldigingen in de richting van Ripple

1936 totale weergaven
XRP

Een XRP ledger ontwikkelaar heeft ernstige beschuldigingen in de richting van RippleX en Ripple geuit, aangezien ze naar verluidt geen financiële compensatie hebben verleend aan deelnemers van het XRPL Ambassadorship programma, wat veel vragen oproept over het beheer van Ripple en de vervulling van hun beloften. 

De claims richting Ripple

Marvin Boss, alias @MarvinSunday4 op X (Twitter) heeft ernstige beschuldigingen in de richting van Ripple geuit:

https://x.com/MarvinSunday4/status/1825917547926978892

“XRPLCommunity help me het te vragen @RippleXDev & @Rimpeling wanneer ze mij en mijn collega’s beloningen zullen betalen voor het ambassadeurschapsprogramma dat we sinds 20 december 2023 hebben beëindigd. Vandaag zijn het ongeveer 8 maanden sindsdien.Wij zijn studenten! Sommigen van ons gebruikten onze toelagen of leenden geld.”

Hierna vervolgt hij:

“We hebben dit allemaal gedaan in een goed lot dat we beloond zullen worden voor onze inspanningen, maar we zijn aan de slag gegaan. Ik ga er niet mee akkoord dat het zwijgen wordt opgelegd. Ze moeten ons aanspreken, anders blijf ik ze slepen. Dit klopt niet! Dit is regelrechte slechtheid.”

Bewijs voor zijn beweringen

In de berichten biedt Boss verschillende vormen van bewijs ter ondersteuning van zijn beweringen, waaronder bevestigingen op e-mail van zijn acceptatie in het programma, links naar evenementen die hij heeft georganiseerd, gedetailleerde foto’s en links naar zijn projecten, die vereist waren voor het programma. 

Ook beschrijft hij aanhoudende follow-ups met vertegenwoordigers van RippleX, eerst met een contactpersoon genaamd Derrick en hierna met Miss Grace, die uiteindelijk het bedrijf verliet. De overdracht naar het management van Derrick viel samen met een aanhoudende vertraging in de betalingen en onopgeloste communicatie:

“Ik en enkele andere ambassadeurs hebben een e-mail naar RippleX gestuurd om hen te vertellen over de dingen die we meemaken en we ons er niet op ons gemak bij voelen dat we op social media zullen verschijnen als er geen aandacht aan wordt besteed. Dit was rond maart dit jaar. Nadat Derrick was veranderd en Miss Grace onze nieuwe correspondentie was. Ze was behulpzaam en we hebben alle problemen opgelost. Er werd mij verteld dat ze naar evenementen zouden kijken, maar eerst voor projecten zouden betalen. Ik accepteerde dat graag, de helft van het loon is niet slecht.”

Echter daarna schijnt Ripple niet meer gereageerd te hebben op Boss. De tweede helft van de uitbetaling staat dus nog open. 

Vertegenwoordiger van Ripple reageert

Een vertegenwoordiger van Ripple heeft gereageerd, waarbij hij suggereert dat de problemen die Boss deelt grotendeels te wijten waren aan een technisch probleem. De vertegenwoordiger zei:

“Marvin, je staat op de lijst op betaald te worden. Waarom stuur je niet gewoon een e-mail terug naar mij in plaats van naar social media te gaan. Zoals je zag, ging de site uit de lucht vanwege niet-betaling, niet iets wat we wilden, maar het gebeurde en we moesten het proces doorlopen om de site weer in de lucht te krijgen.”

Ondanks het antwoord uitte Boss zijn ontevredenheid over de voorgestelde privécommunicatie. Hierbij wees hij op de meerdere pogingen om de problemen via de aanbevolen kanalen op te lossen die niet succesvol waren:

“Nu laat je het lijken alsof ik hier niet afzonderlijk over heb geklaagd op Discord, we hebben zelfs een e-mail naar het team gestuurd, maar geen oplossing. Dus mijn laatste redmiddel is om het hier te melden. Ik zeg dat we niet goed worden behandeld en genegeerd. Dat is niet eerlijk. Ik stuur geen e-mail meer. 

Twijfels vanuit de gemeenschap

Het geschil heeft geleid tot veel twijfels vanuit de gemeenschap en waarnemers, waaronder crypto-expert @DarkHorseDNME4, die de legitimiteit van het ambassadeurschapsprogramma in twijfel trok:

“Het XRPL ambassadeursprogramma? Een scam die is opgezet om gratis ontwikkeling, gratis marketing en gratis invloed te krijgen zonder dat je er daadwerkelijk voor hoeft te betalen? Hoe wordt dit programma in Nigeria gefinancierd? Wie financiert dit?”

Lees meer over:
xrp ledger

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...