YouTube-ster wil letterlijk $1 miljoen aan Bitcoin naar de maan schieten

Het gezegde ‘Bitcoin gaat naar de maan’ kan zomaar werkelijkheid gaan worden. Waar de meeste mensen dit zien als een figuurlijke uitspraak die verwijst naar een prijsstijging, wil een YouTube-ster dit heel letterlijk nemen. MrBeast is van plan om $1 miljoen aan bitcoin (BTC) naar de maan te sturen.

Bitcoin naar de maan

MrBeast is op YouTube een grote jongen. Met meer dan 50 miljoen volgers smijt hij in zijn video’s met geld. Een van zijn nieuwe plannen is om voor $1 miljoen aan bitcoin (30 BTC) te kopen en deze naar het oppervlakte van de maan te sturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De echte naam van de Amerikaanse YouTuber is Jimmy Donaldson. Hij staat er bekend om dat hij bijzondere dingen doet met zijn geld. Zo kocht hij de volledige inhoud van vijf winkels op, gaf hij 1 miljoen dollar weg aan willekeurige mensen en plantte hij miljoenen bomen.

De 22-jarige Amerikaan deelde in een recente livestream zijn plan. Hij koopt namelijk (digitale) ruimte op aan boord van de door NASA gesponsorde Astrobotic maanmissie:

“Een bedrijf genaamd Astrobotics en NASA zetten later dit jaar een ‘lander’ op de maan en het is ons gelukt om ruimte op hun lander te krijgen om een ​​harde schijf te plaatsen. En ik dacht dat het leuk zou zijn om jullie te laten zetten wat je maar wilt op die harde schijf op de maan.”

Hij roept de kijkers op om foto’s in te sturen, die hij vervolgens naar de maan zal laten sturen. Dit kost dan wel $10 per foto. De harde schijf zal worden geladen aan boord van de Vulcan-raket (Peregrine Mission One) die in samenwerking met de United Launch Alliance (ULA) in juni dit jaar gaat worden meegenomen.

Foto-verkoop

Maar de foto’s van de volgers van de ster zijn niet genoeg. MrBeast wil ook 30 bitcoin (BTC) de stratosfeer in schieten, om het op de maan te laten landen. In een livestream vertelt hij er meer over. Als hij genoeg ‘foto-slots’ verkoopt, gaat hij hier bitcoin van kopen.

Op Reddit is het specifieke stukje van de livestream te zien.

MrBeast: “I Want to Put a Million Dollars Worth of Bitcoin on the Moon” from r/Bitcoin

De reacties op deze stunt zijn wisselend. Een bitcoiner klaagt dat je dit niet kunt maken: “Ik haat dit. (…) De wereld verkeert in een crisis, mensen ervaren nu meer dan ooit armoede, dan krijg je zulke stomme stunts. Jammer.”

Anderen zien er de lol wel van in: meer mensen leren Bitcoin kennen en wellicht komen deze BTC door deze actie wel nooit meer terug in circulatie.

Uiteindelijk zou je kunnen stellen dat slechts de wallet op de maan terecht komt. De bitcoin staan gewoon in de blockchain op duizenden nodes op aarde. De seed phrase of de private key van de 30 BTC zou wél de ruimte in gestuurd kunnen worden. Hoe dan ook: ‘bitcoin goes to moon!’

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BTC