Zakt de Dogecoin koers verder? Deze twee signalen wijzen op risico

354 totale weergaven

De Dogecoin koers is de afgelopen dagen gestegen doordat Elon Musk een belangrijke rechtszaak omtrent een mogelijke manipulatie van DOGE won. Hoewel dit de weg lijkt in te zetten voor een verdere stijging, zijn er twee minder bekende, maar belangrijke signalen die wijzen op een mogelijke daling van de koers.

Minder interesse in Dogecoin en toenemende verkopen

In augustus bereikte de koers van Dogecoin een piek van $0.11. Sinds begin september is de koers echter niet meer in de buurt gekomen van dat niveau. Er zijn aanwijzingen dat de huidige trend een verdere daling kan veroorzaken.

Een belangrijke factor om in de gaten te houden is de Mean Dollar Invested Age (MDIA). Dit is een maatstaf die kijkt naar de gemiddelde leeftijd van elke geïnvesteerde dollar in Dogecoin. Wanneer deze waarde stijgt, betekent het dat investeerders hun munten vasthouden en niet verkopen. Als de MDIA echter daalt, wordt er meer gehandeld in de munt en dit wijst vaak op grotere verkopen.

Sinds 8 september is de MDIA van Dogecoin flink gedaald. Dit laat zien dat er minder nieuw geld in Dogecoin geïnvesteerd wordt. Hierdoor kan de koers van ongeveer $0.10 kwetsbaar zijn en mogelijk verder dalen door het gebrek aan nieuwe investeringen.

Groei van nieuwe DOGE wallets vertraagt

Een ander belangrijk signaal is de Address Birth-Death ratio van IntoTheBlock. Deze ratio vergelijkt hoeveel nieuwe Dogecoin wallets er worden aangemaakt met hoeveel er worden opgeheven (als alle DOGE in een wallet is verkocht). 

Als deze ratio hoog is, betekent dit dat meer mensen Dogecoin gaan gebruiken dan verlaten. Momenteel staat deze ratio echter op slechts 0.11%, wat betekent dat er meer oude wallets verdwijnen dan dat er nieuwe bij komen. Dit is geen goed teken voor de adoptie van Dogecoin.

Technische analyse wijst op mogelijke daling

Op basis van de grafieken heeft Dogecoin onlangs een “descending triangle” patroon doorbroken. Normaal gesproken is dit een positief teken, omdat het vaak betekent dat de koers omhoog kan gaan. Echter, de Dogecoin koers werd snel afgewezen toen het de $0.11 probeerde te bereiken.

Dogecoin Price Fall Analysis

Nu bevindt de koers zich dicht bij het 61.8% Fibonacci retracement niveau. Als de koers hier doorheen zakt, kan dit een bevestiging zijn dat de bears de controle hebben, en kan de koers dalen naar $0.091. Als de bulls erin slagen om de koers boven dit niveau te houden, kan de daling worden vermeden en kan Dogecoin mogelijk stijgen naar $0.12.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...