Zcash hard fork: Ycash is vanaf vandaag een nieuwe blockchain

Het netwerk van cryptocurrency Zcash (ZEC) heeft er sinds vandaag een identieke tweelingbroer bij. Na een hard fork heb je nu een afsplitsing van Zcash genaamd Ycash.

Deze hard fork betekent dat Ycash vanaf block 570.000 is afgesplitst van het netwerk van Zcash. Er zijn nu dus twee blockchains van een van de populairste privacy coins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ycash

Ycash kwam voor het eerst in het nieuws in april van dit jaar. Howard Loo, betrokken bij de ontwikkeling van Zcash en nu dus Ycash, vertelde in een forum post dat ze een hard fork gingen doen. Volgens Loo moet Ycash werken aan een oud doel: ‘mining on commodity hardware — that appears to have been largely abandoned on the Zcash blockchain.’

De blockchains van Zcash en Ycash waren bij de splitsing identiek, maar krijgen nu natuurlijk andere transacties en updates te verwerken. Het team achter deze splitsing gaat vooral zorgen voor een andere manier van minen.

90% van de toekomstige Ycash cryptomunten komt in handen van miners, 5% gaat naar het ontwikkelteam bij de Ycash Foundation. Waar die andere 5% blijft is een beetje onduidelijk, maar dat komt vast snel naar voren.

Forks

Het forken van een open-source protocol is niets nieuws. Ook in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten komt het veelvuldig voor. De meest bekende forks zijn Bitcoin Cash en Litecoin.

Litecoin en Bitcoin Cash laten ook gelijk zien dat forks op verschillende manieren tot stand kunnen komen. Litecoin was een splitsing, maar er werd niet geprobeerd de regels bij bitcoin aan te passen.

De community van Bitcoin Cash wilde dat wel. Dat is ze bij de meerderheid van de gebruikers niet gelukt, daarom kwam er ook hier een splitsing. Het nieuwe netwerk begint op hetzelfde punt, maar daarna kan alles gebeuren.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
hard forkzcash

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...