Zeldzame CryptoPunk NFT verkocht voor minder dan $1,5 miljoen: ‘Einde van een tijdperk’

558 totale weergaven
CryptoPunk NFT |

Er is een zeldzame CryptoPunk NFT verkocht voor net iets minder dan $1,5 miljoen, wat volgens een vorige eigenaar het ‘einde van een tijdperk’ markeert. 

Zeldzame NFT verkocht voor lage prijs

De NFT (Non-Fungible Token) collectie van CryptoPunks haalt regelmatig de krantenkoppen, maar ditmaal voor een verkoop met verlies. Op 5 september werd de CryptoPunk #6915 met een Ape thema verkocht voor ongeveer $1,48 miljoen, volgens gegevens van CryptoPunks. Het is een zeldzame NFT als één van de 24 CryptoPunks met een Ape thema. De NFT heeft drie kenmerken: een oorbel, een pet en een ooglapje. 

Ondanks dat de NFT voor meer dan een miljoen dollar is verkocht, had de vorige eigenaar eerder dit jaar hogere biedingen ontvangen van $5 miljoen tot $6 miljoen. Dit was volgens de gegevens van CryptoPunks in maart 2024, toen het verkoopvolume van NFTs ongeveer $1,6 miljard bedroeg. 

Dit betekent dat de NFT voor een aanzienlijk lage prijs is verkocht en sinds maart een daling van 78% in waarde heeft gezien. 

NFT-gemeenschap reageert op de verkoop

De NFT-gemeenschap heeft gereageerd op de verkoop en heeft hun mening gedeeld op X (Twitter):

https://x.com/jamesmarshall17/status/1831950345289003046

“Eerder al 3,5 miljoen dollar afgewezen. Vreemd.”

Een andere X gebruiker denkt dat de verkoper de NFT aan zichzelf heeft verkocht:

https://x.com/illokXBT/status/1831797196507017256

“Waarschijnlijk heeft hij hem gewoon aan zichzelf verkocht. Een groot percentage van de NFT-verkopen bestaat in feite uit insiders die een soort hype proberen te creëren voor FOMO.”

Hierbij heeft hij het over zogenaamde ‘wash trades’ die worden gedaan om andere marktdeelnemers te misleiden over de prijs of liquiditeit van activa. Hier is sprake van als dezelfde handelaar een NFT koopt en verkoopt. Dit was ook het geval bij een verkoop van CryptoPunk #9998 in oktober 2021, die werd verkocht voor bijna $500 miljoen. Later bleek dat de verkoper de ETH aan de koper heeft teruggegeven om een flash loan terug te betalen. 

‘Einde van een tijdperk’

Op 19 augustus veranderde CryptoPunk #5822 van eigenaar. De vorige eigenaar van de NFT deelde op X dat dit ‘het einde van een tijdperk’ is:

https://x.com/dt_nfts/status/1825366417228562733

De verkoper heeft verder geen details over de verkoop bekendgemaakt, waardoor de NFT-gemeenschap aan heeft genomen dat hij met verlies is verkocht. 

Lees meer over:
cryptopunknft

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...