Solo miner wint $200K Bitcoin Jackpot met minimale hashrrate

641 totale weergaven

Een Bitcoin miner heeft in zijn eentje het onwaarschijnlijke bereikt door een blok op het Bitcoin-netwerk op te lossen met slechts 0,012% van de gemiddelde hashrate en daarmee een beloning van $ 200.000 te verdienen.

Solo Bitcoin Miner scoort $ 200K

Een solo-Bitcoin miner heeft de kansen overtroffen door met succes een Bitcoin-blok te verwerken en een beloning van bijna $200.000 te verdienen. De miner, die deel uitmaakt van de Solo CK pool, slaagde erin blok nummer 858.978 op te lossen op 29 augustus 2024, om 4:21 PM UTC.

Ondanks dat hij slechts 0,012% van de gemiddelde hashrate van het netwerk had, verdiende de miner 3,27 BTC, met een waarde van ongeveer $199.094.

Een onwaarschijnlijk succes

De Solo CK Pool is uniek omdat het de hashrate van kleinere miners combineert, maar de beloning alleen uitdeelt aan de persoon die het blok oplost. In dit geval was de hashrate van de miner 456 petahashes (PH/s), een fractie van de gemiddelde hashrate van het Bitcoin netwerk van 665 exahashes per seconde (EH/s).

Dit maakt het succes nog opmerkelijker, omdat grote mining operaties zoals Riot Blockchain en Marathon Digital meestal de hashrate domineren, waardoor het zelden voorkomt dat solo miners een blok oplossen.

Volgens blockchaingegevens is dit pas de 290e keer dat een solominer een blok heeft verwerkt van de 859.000 blokken die zijn geproduceerd sinds de oprichting van Bitcoin 14 jaar geleden.

Een zeldzame gebeurtenis in Bitcoin mining

Bitcoin mining is steeds concurrerender geworden, met grootschalige operaties met magazijnen vol gespecialiseerde apparatuur. Dit maakt het moeilijk voor individuele miners om te concurreren. Maar zo nu en dan lukt het een solominer om de jackpot te winnen, zoals bij deze recente gebeurtenis.

De laatste keer dat een solominer een soortgelijk succes boekte, was op 25 juli 2024, toen hij blok 853.742 verwerkte en een beloning van ongeveer $210.000 verdiende. Deze gebeurtenissen benadrukken de kleine maar mogelijke kans dat een solominer groots uitpakt.

Impact op de cryptogemeenschap

Het succes van deze solominer dient als inspiratie voor individuele miners, omdat het laat zien dat hoewel de kansen klein zijn, significante beloningen nog steeds mogelijk zijn. Het onderstreept ook de onvoorspelbare en vaak verrassende aard van de cryptocurrency wereld.

Naarmate het Bitcoin-netwerk blijft groeien en mining moeilijker wordt, zullen zulke gebeurtenissen waarschijnlijk nog zeldzamer worden. Desondanks houdt het potentieel voor een aanzienlijke beloning solomijners betrokken bij de race.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....