ZkSync kondigt grote Airdrop aan van 3,68 miljard ZK Tokens

4063 totale weergaven

ZkSync kondigt aan dat ze volgende week bijna 3,68 miljard ZK-tokens airdroppen naar 695.232 in aanmerking komende wallets. Dit markeert een belangrijke stap om haar gemeenschap te belonen.

Token distributie

ZkSync, een Ethereum Layer 2 schaaloplossing, lanceert haar token, zkSync (ZK), en plant volgende week een airdrop van bijna 3,68 miljard tokens. Op 11 juni kondigde ZkSync aan dat 17,5% van de totale voorraad van 21 miljard tokens zal worden verdeeld onder 695.232 in aanmerking komende wallets. De rest van de tokens is gereserveerd voor initiatieven, het team, investeerders en een “token assembly.”

Criteria voor airdrop

Ongeveer 3,27 miljard tokens, oftewel 89% van de ZK voor de airdrop, gaan naar gebruikers van het netwerk. De resterende tokens gaan naar lokale projecten en gemeenschappen. Om in aanmerking te komen moeten wallets voor de snapshotdatum van 24 maart interactie hebben gehad met het zkSync Era of zkSync Lite netwerk.

De lijst van zeven criteria die in aanmerking komen, bevat acties zoals interactie met tien slimme contracten, het verhandelen van tien ERC-20 tokens of het storten van liquiditeit in een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol. ZkSync heeft zijn airdrop checker gepubliceerd zodat gebruikers nu al kunnen controleren of ze gekwalificeerd zijn en hoeveel ze ontvangen.

Bescherming tegen Sybil-aanvallen

De toelatingscriteria van zkSync zijn ontworpen om te beschermen tegen Sybil-aanvallen, zodat alleen echte gebruikers profiteren van de airdrop. De airdrop naar elke portemonnee is beperkt tot 100.000 tokens. Daarnaast zal minder dan 0,5% van de totale voorraad worden uitgedeeld aan spelers van Crypto: The Game, en houders van de Pudgy Penguins en Milady Maker NFT collecties, samen met DEGEN en BONSAI airdrop ontvangers.

Bredere implicaties voor de gemeenschap

“Het toekennen van meer tokens in de airdrop dan aan het Matter Labs team en investeerders is meer dan een symbolische beslissing voor de gemeenschap,” schreef zkSync in een persbericht dat gedeeld werd met Cointelegraph. Deze stap is bedoeld om de gemeenschap meer macht te geven, door hen de grootste voorraad liquide tokens te geven om upgrades van het protocolbeheer te sturen. De tokens zullen over een periode van drie jaar worden vrijgegeven, van juni 2025 tot 2028.

https://twitter.com/CC2Ventures/status/1800424503488680250

Bestuur en toekomstplannen

Het resterende derde deel van de totale voorraad van de ZK tokens wordt verdeeld tussen investeerders en het zkSync ontwikkelingsteam. Dit initiatief sluit aan bij de bredere strategie van zkSync. Het richt zich op het decentraliseren van het beheer van het protocol via het ZK Nation initiatief. Leden van de gemeenschap zullen deelnemen aan het on-chain beheer, door voorstellen te doen en te stemmen over upgrades.

Samenvatting

De airdrop begint volgende week en loopt tot 3 januari volgend jaar, waarbij houders direct kunnen deelnemen aan het bestuur van het protocol. Deze belangrijke token distributie onderstreept de toewijding van zkSync aan haar gemeenschap en de gedecentraliseerde toekomst van Ethereum.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....