ZKsync token wordt geconfronteerd met massale verkoop na lancering

3854 totale weergaven

Na de langverwachte lancering heeft de nieuwe token van ZKsync te maken gekregen met een enorme uitverkoop, waarbij meer dan 40% van de top 10.000 wallets hun volledige allocaties hebben verkocht.

ZKsync token verkoop en prijsdaling

Een rapport van Nansen onthulde dat 41,1% van de top 10.000 wallets die ZKsync’s nieuw gelanceerde token airdropped, hun holdings onmiddellijk verkochten. De prijs van het token is sinds de lancering met meer dan 35% gedaald, wat duidt op aanzienlijke marktdruk.

Airdrop distributie

Tijdens de airdrop werden 3,675 miljard tokens verdeeld over 695.232 wallets. Echter, slechts 28,8% van de top wallets behielden hun volledige toewijzingen. Deze massale verkoop heeft kritiek uitgelokt van de cryptogemeenschap, die vraagtekens zette bij de airdrop-methodes van ZKsync.

Vergelijking met andere tokens

Verkopen komen vaak voor bij nieuw gedropte tokens. Vergelijkbare trends werden waargenomen bij de token van Starknet, die kort na de airdrop 49% in waarde daalde. De situatie van ZKsync weerspiegelt dit, te midden van een bredere terugval van de markt.

Reacties van de gemeenschap en ontwikkelaars

Ondanks de verkoop lijken de ontwikkelaars van ZKsync onaangedaan. CEO Alex Gluchowski benadrukte het belang van tokens in de handen van bestuursdeelnemers. Hij erkende dat hoewel bot-activiteit moeilijk uit te bannen is, het doel is om ervoor te zorgen dat de tokens ten goede komen aan actieve leden van de gemeenschap.

Implicaties voor de toekomst

De uitverkoop benadrukt de uitdagingen van tokendistributie en marktstabilisatie in de crypto-industrie. De ervaring van ZKsync onderstreept de noodzaak van effectieve airdrop-strategieën om marktreacties te beheersen en de waarde van tokens op de lange termijn te stabiliseren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....