Zorgelijke ontwikkeling voor bitcoin koers: actieve wallets keldert al maanden

742 totale weergaven
Bitcoin Bull of Bear? Top experts geven hun mening

Er ontstaan steeds meer zorgen onder crypto-investeerders dat bitcoin (BTC) mogelijk niet meer zijn recordprijs van bijna $ 74.000, dat in maart werd behaald, zal overtreffen. De bitcoin koers zakt al maandenlang namelijk steeds verder weg.

Achter de schermen is er bovendien een andere ontwikkeling gaande die de hypothese versterkt dat de bitcoin koers al zijn absolute piek heeft gezien: het aantal actieve wallets op het Bitcoin netwerk is “significant gedaald’’, zo merkte een CryptoQuant-analist op.

Steeds minder Bitcoiners actief

CryptoQuant-analist ‘Avocado_onchain’ schreef gisteren in een blogbericht dat het aantal actieve Bitcoin walletadressen de afgelopen maanden hard is gedaald tot niveaus die sinds april 2021, toen bitcoin de helft van zijn waarde inleverde te midden van de destijdse bullmarkt, niet meer gezien zijn.

De analist schrijft dat eerdere langdurige dalingen in het aantal actieve walletadressen telkens werden ingeluid nadat de bitcoin koers zijn top had bereikt en de ommekeer maakte van bull- naar bearmarkt. ‘’De scherpe afname in wallet-activiteit suggereert dat mensen zijn gestopt met het uitvoeren van transacties en hun wallets in feite hebben ‘vergrendeld’,’’ zo legt de analist uit.

Zit BTC nu dan in een bearmarkt?

De logische conclusie zou zijn dat de bitcoin koers zijn hoogste punt al heeft gezien, en zich nu in een bearmarkt bevindt. Echter ziet de analist een duidelijk verschil met in 2017 en 2021:

‘’In tegenstelling tot de vorige neerwaartse trend, beweegt de prijs van Bitcoin momenteel zijwaarts binnen een groot bereik, zonder een duidelijke richting aan te geven. Dit gedrag wijkt af van het typische einde van een bullmarkt, waarbij meestal een scherpe daling volgt.’’

De bullmarkt is volgens de analist dus slechts op een pauze gezet. Hij beargumenteert dat ‘’marktdeelnemers rustig lijken af te wachten, beïnvloed door factoren zoals de impact van bitcoin spot ETF’s, de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en de verwachting van renteverlagingen’’.

Hij eindigt zijn bericht op een positieve noot: ‘’Er wordt verwacht dat wanneer het aantal actieve adressen weer begint te herstellen en toe te nemen, de prijs van bitcoin waarschijnlijk hetzelfde zal doen en zal stijgen’’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...