Zowel kortetermijn- als langetermijnspaarders blijven van hun bitcoin af

De zogenoemde kortetermijnhouders laten een ongebruikelijke veerkracht zien. Ondanks de onrust omtrent regulering in de Verenigde Staten, is het in de markt vrij rustig.

Spaarders en traders

Met on-chain geldstromen kun je verschillende soorten bitcoinbezitters in kaart brengen. Een daarvan zijn de short-term hodlers (STH). Van hen bekend is dat ze doorgaans als eerste hun bitcoin verkopen als de prijzen dalen. Om precies te zijn betreft het UTXO’s van minder dan 155 dagen oud.

Volgens de laatste gegevens van CryptoQuant gaan deze hodlers echter tegen de trend in. Ze kiezen er nu voor ervoor om in de markt te blijven en hun posities niet te liquideren, ondanks de FUD die er in de markt heerst rondom de aanklachten van de SEC tegen Binance en Coinbase.

Volgens een analyse van CryptoQuant heeft de prijsdaling van bitcoin richting de $25.800 er niet voor gezorgd dat de kortetermijnbezitters in paniek zijn.

De zogenoemde Short-Term Holder Spent Output Profit Ratio (SOPR) metrics laat zien dat er nog steeds genoeg interesse is om met een positie in deze markt te blijven. De metric op de SMA14 staat nog altijds rond de waarde van 1,0.

Zowel kortetermijn- als langetermijnspaarders blijven van hun bitcoin af

Ook is te zien dat deze kortetermijnbezitters niet opvallend veel bitcoin naar beurzen sturen.

Zowel kortetermijn- als langetermijnspaarders blijven van hun bitcoin af

Langetermijnhodlers

Ondertussen hebben langetermijnhouders (UTXO’s van meer dan 155 dagen oud) van bitcoin nog altijd veel vertrouwen. Zij verplaatsen hun coins nauwelijks naar beurzen toe, wat laat zien dat er nog altijd veel bitcoin in cold storage staat.

Slechts 0,004% van de coins uit deze “diamond hands” wordt naar exchanges gestuurd, zo laat Glassnode zien. In het verleden is dat wel hoger geweest, met vijf spikes in de afgelopen twee jaar.

Zowel kortetermijn- als langetermijnspaarders blijven van hun bitcoin af

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsglassnode

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...