Zuid-Korea gaat 600 altcoins beoordelen onder nieuwe regelgeving

3242 totale weergaven

De financiële autoriteiten van Zuid-Korea zullen volgende maand meer dan 600 vermeldingen van cryptocurrency’s op binnenlandse handelsplatforms opnieuw evalueren als onderdeel van nieuwe regelgevende maatregelen.

Implementatie van de Virtual Asset User Protection Act

Het nieuwe regelgevende kader is gericht op bijna drie dozijn geregistreerde cryptobeurzen, waaronder Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax. Deze beurzen zullen in eerste instantie elk token beoordelen om te bepalen of ze het behouden of schrappen.

Dit proces is bedoeld om de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptocurrency-transacties in het land te verbeteren.

Belangrijkste criteria

Exchanges moeten de betrouwbaarheid van de uitgevende entiteit, maatregelen ter bescherming van gebruikers, en technologie- en beveiligingsstandaarden evalueren. Andere factoren zijn naleving van de regelgeving, operationele transparantie en mogelijke belangenconflicten.

Tokens die langer dan twee jaar normaal verhandeld worden in gereguleerde markten zoals de VS, het VK en Japan, zullen een minder strenge beoordeling krijgen. Bovendien kunnen beurzen geen betalingen accepteren voor de notering van tokens.

Driemaandelijkse controles

De daaropvolgende controles vinden elk kwartaal plaats. Problematische tokens worden aangemerkt en mogelijk geschrapt. Cryptobeurzen krijgen zes maanden om te beoordelen of ze bestaande noteringen blijven ondersteunen. Daarna volgen onderhoudsbeoordelingen om de drie maanden.

De doorlopende beoordelingsproces is bedoeld om ervoor te zorgen dat de regelgevende normen voortdurend worden nageleefd en om beleggers te beschermen tegen potentieel riskante activa.

Implicaties voor de cryptomarkt

Zuid-Korea’s uitgebreide herbeoordeling is een belangrijke stap naar meer integriteit en veiligheid in de cryptomarkt. Door strenge evaluatiecriteria op te nemen en nieuwe regelgevende kaders te volgen, streven beurzen naar transparantie en betrouwbaarheid voor beleggers.

Deze regelgeving zal een aanzienlijke impact hebben op altcoins met lage handelsvolumes en problematische openbaarmakingen. Met voortdurende ontwikkelingen in de regelgeving en toenemende adoptie van cryptocurrency’s, blijft Zuid-Korea een belangrijke speler in de wereldwijde digitale markt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....