Zuid-Korea opent jacht op ‘illegale’ Bitcoin transacties naar het buitenland

Bitcoiners in Zuid-Korea krijgen te maken met strengere regels. De financiële regelgevers in het land komen met richtlijnen voor bitcoin transacties naar het buitenland.

Zuid-Korea en bitcoin

Een van de redenen is een opmerkelijke: de bitcoin prijs in Zuid-Korea staat vaak hoger dan in de rest van de wereld. Er is in het land en bij de platformen die er zijn een tekort aan BTC om aan de vraag te voldoen. De lokale prijs stijgt daardoor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens The Korea Times willen de regelgevers ervoor zorgen dat de geldstromen met bitcoin naar het buiteland worden gestopt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ze doen een poging.

De beslissing komt voort uit een meeting van het toezichtsorgaan Financial Supervisory Service (FSS) en een andere groep regelmakers. Onder andere grote banken zijn betrokken bij de gesprekken. Zij zouden hun ongenoegen hebben geuit over speculatie op de bitcoin prijs.

Op sommige momenten was de prijs maar liefst 20% hoger dan in de rest van de wereld. Dit maakt ‘arbitrage’ mogelijk. Het wordt interessant om bitcoin te kopen in Zuid-Korea en dat aan internationale klanten te verkopen.

Blijkbaar vinden verschillende partijen daar iets mis mee.

Toezicht

De Zuid-Koreaanse regering is actief in de weer om hordes op te werpen voor ‘verdachte’ transacties naar buitenlandse beurzen. Het gaat bijvoorbeeld om Chinese inwoners die mogelijk te maken hebben met illegale activiteiten. De standaard argumenten als belastingontduiking en het witwassen van geld worden genoemd.

Alle bedrijven en inwoners van het land die internationale transacties met bitcoin doen krijgen te maken met deze regels. Zo hoopt men enigszins controle te houden op de geldstromen in en met name uit het land.

In de praktijk zie je bijvoorbeeld dat beurzen een lange tijd wachten voor het storten bij een eerste bestelling. Upbit is een van de grote spelers in het land en heeft voor nieuwe klanten een timer van 72 uur voor opnames. Dat zou de interesse in arbitrage moeten voorkomen.

Lees meer over:
Zuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...