Zuid-Koreaanse FSS gaat cryptotransacties controleren op illegale activiteiten

4481 totale weergaven

Zuid-Korea’s Financial Supervisory Service (FSS) heeft een continu monitoringsysteem gelanceerd om verdachte cryptocurrency-transacties op exchanges te identificeren en te rapporteren.

Zuid-Korea implementeert real-time bewakingssysteem

De financiële toezichthoudende dienst van Zuid-Korea (FSS) kondigde op 4 juli de lancering aan van een doorlopend bewakingssysteem voor verdachte cryptocurrency-transacties.

Dit systeem, dat is ontwikkeld in samenwerking met Zuid-Koreaanse beurzen voor digitale activa, wordt operationeel op 19 juli, samenvallend met de implementatie van de Virtual Asset User Protection Act.

Naleving en veiligheid waarborgen

Het nieuwe monitoringsysteem is bedoeld om abnormale transacties te filteren en te rapporteren, waaronder marktmanipulatie en andere illegale activiteiten.

Het systeem dekt ongeveer 99,9% van het handelsvolume van het land en zal het markttoezicht en de bescherming van beleggers verbeteren.

Zodra verdachte transacties worden gedetecteerd, zullen de beurzen deze via een speciale datatransmissielijn melden aan de FSS.

Impact op cryptobeurzen

Vanaf 16 juni zijn 29 cryptobeurzen, waaronder grote spelers als Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax, geregistreerd bij de FSS en onderworpen aan dit toezicht.

Deze beurzen zijn ook verplicht om strengere beoordelingsrichtlijnen te implementeren voor token listings, waardoor een hoger niveau van naleving en veiligheid wordt gewaarborgd.

De nieuwe regelgeving verplicht exchanges om meer dan 80% van de deposito’s in ‘cold storage’ te bewaren en zich in te schrijven voor verzekeringsprogramma’s om gebruikersfondsen te beschermen in het geval van inbreuken op de beveiliging.

Samenvatting

Het initiatief van de FSS markeert een belangrijke stap in de regulering van de cryptomarkt in Zuid-Korea, met als doel de transparantie te vergroten en investeerders te beschermen tegen frauduleuze activiteiten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....