Zwitserse stad Lugano onthult standbeeld ter ere van Satoshi

405 totale weergaven
|

In de Zwitserse stad Lugano is een nieuw standbeeld onthuld ter ere van Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin. De onthulling vond plaats tijdens het Plan ₿ Forum en benadrukt Lugano’s toewijding aan digitale innovatie en Nakamoto’s invloed op de wereldwijde financiële sector.

Het standbeeld is vanuit verschillende perspectieven bijna onzichtbaar. Dat is een knipoog naar de anonimiteit van de bedenker van Bitcoin. Satoshi had al een standbeeld in Budapest, en nu is er dus een nieuwe bijgekomen.

Standbeeld van Satoshi

Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de stad Lugano en Tether, de uitgever van stablecoin USDT. Het standbeeld, dat bij de Villa Ciani staat, toont een figuur met gekruiste benen en een bedekt gezicht en symboliseert Nakamoto’s anonimiteit. Door de speciale vormgeving lijkt de figuur vanuit bepaalde hoeken zelfs deels te verdwijnen, wat verwijst naar het mysterie rondom zijn identiteit.

Lugano’s groei als Bitcoin-stad

Lugano profileert zich al enkele jaren als een van Europa’s meest crypto-vriendelijke steden. In maart 2022 introduceerde de stad Bitcoin, USDT en de LVGA-token als wettige betaalmiddelen. Dit maakt het mogelijk om met deze cryptovaluta gemeentelijke diensten en belastingen te betalen en inmiddels accepteren meer dan 350 winkels in de stad ze.

De samenwerking tussen Lugano en Tether maakt deel uit van het “Plan ₿”-initiatief dat Bitcoin en Tether volledig wil integreren in de economie van Lugano. De stad hoopt hiermee blockchain en cryptovaluta te omarmen in zowel openbare als privétransacties, ondersteund door een investeringsfonds van 100 miljoen Zwitserse frank voor blockchain-onderwijs en bedrijfsontwikkeling.

Reacties van betrokkenen

Tijdens de onthulling sprak Paolo Ardoino, CEO van Tether, over de symboliek van het standbeeld dat de impact van Nakamoto op het financiële systeem onderstreept. Hij roemde Nakamoto’s keuze om Bitcoin aan de gemeenschap over te dragen en zonder bekendheid te opereren. Burgemeester Michele Foletti voegde hieraan toe dat het standbeeld en het Plan ₿ Forum Lugano’s positie als centrum voor digitale technologie benadrukken.

Het Nakamoto-standbeeld, samen met Lugano’s vooruitstrevende crypto-beleid, trekt bedrijven en tech-experts aan die actief zijn in blockchain. De stad hoopt zo een voorbeeld te worden voor andere steden die zoeken naar alternatieve financiële systemen en nieuwe economische kansen.

Lees meer over:
luganoSatoshi

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...