ICO Detector #1: USAT, een blockchain incubator om intellectueel eigendom beter te vermarkten

Bitcoin Magazine NL start een nieuwe rubriek: de ICO Detector waarin we interessante Initial Coin Offerings (ICO’s) introduceren aan een breder publiek. In onze eerste aflevering: USAT, de United Scientists Association of Technology.

Wat is USAT Inc?

De United Scientists Association of Technology Inc. (USAT Inc.) is opgericht als reactie op de voortdurende frustratie die de wetenschappelijke gemeenschap ondervond toen zij probeerde hun ideeën uit te voeren. Niet alleen wetenschappers, maar alle uitvinders worden geconfronteerd met aanzienlijke obstakels om van een briljant idee realiteit te maken. Over het algemeen moet een idee vele stappen doorlopen voordat het ooit op de markt kan worden gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van idee tot werkelijkheid

Het proces van idee naar werkelijkheid doorloopt een aantal fasen: van gespecialiseerde technologische kennis omzetten in business cases, het vermarkten en uitrollen van je concept tot projectfinanciering. Door deze verschillende stappen wordt het idee blootgesteld aan mensen die de uitvinder helpen, met weinig garantie dat het idee ook verder vermarkt. Het stelen of kopiëren voor eigen persoonlijk gewin komt helaas regelmatig voor. Ook wanneer een innovator vanaf het eerste moment bereid is om hun intellectuele eigendom (IP) te verkopen, dan wordt geen enkele garantie op een faire prijs aangeboden door bijvoorbeeld een universiteit. In veel rechtsgebieden wordt IP niet beschouwd als een eigendom zodra je bijvoorbeeld in dienst bent van een universiteit. We vinden dat anders moet, want de knappe koppen komen veel weerstand tegen.

Het antwoord: USAT-platform

Wetenschappers en ondernemers hebben hun kennis en ondernemerschap gebundeld in USAT Inc., een Australische organisatie die innovatie hoog in het vaandel heeft staan en gelooft dat innovatie de wereld op een positieve manier verder helpt. Het USAT-platform wil innovatoren helpen bij elke stap van het commercialiseringsproces en beschermt te allen tijde de gevoelige informatie achter IP.

Blockchainoplossing

Dit wordt bereikt door middel van een blockchainplatform waarbij elke input van zowel wetenschapper als andere betrokken professionals in de blockchain wordt vastgelegd. We geloven dat hiermee de commerciële slagingskansen van een project een stuk groter wordt. Aan het einde van de cyclus worden (een deel van) de inkomsten terug in productontwikkeling gestoken. Dit systeem werkt op twee manieren.

Zonder winstoogmerk

In de eerste plaats is het nodig dat de wetenschappelijke gemeenschap het platform gaat vertrouwen want alleen zo worden er IP’s ingediend. In de tweede plaats ligt de focus op een succesvolle ontwikkeling van zeer innovatieve producten, die in de meeste andere gevallen zou zijn verloren gegaan. Als non-profit organisatie bieden de belangen van stakeholders uitkomst aan de veelvoorkomende hebzucht van aandeelhouders. Het platform is zo ontworpen dat de waarde en de belangen van de uitvinders, USAT tokenbezitters, klanten en de gemeenschap, structureel worden beschermd!

Tokensale

Voor meer informatie over de verkoop van USAT-tokens of de technologie die momenteel wordt gebruikt door USAT Inc. (voor schone, hernieuwbare energie), bezoek onze website.

Deze aflevering van de ICO Detector is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en USAT.inc.

Lees meer over:
ICOtokenUSAT

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Lees meer