Fintechbedrijf Blockport lanceert STO om internationale groei te financieren

1148 totale weergaven

Token alert – Na een succesvolle platform release en verdere uitbreiding in Europa maken steeds meer cryptofans gebruik van de social exchange Blockport. Het in Amsterdam gevestigde fintechbedrijf lanceert 31 maart als één van de eerste Nederlandse bedrijven een security token (STO). Het doel is om de wereldwijde groei van de scale-up te financieren. De token gaat BPS heten.

Lancering security token (STO)

Het gebruiksvriendelijke handelsplatform is in januari dit jaar volledig gelanceerd. Blockport ziet bij haar sociale exchange de conversieratio’s van betalende gebruikers maar liefst vier tot vijf keer hoger liggen dan die van Coinbase. Inmiddels heeft Blockport een behoorlijke schare aan cryptofans opgebouwd. Het is één van de eerste Europese cryptocurrency exchanges die een STO (Security Token Offering) lanceert. De verkoop van de tokens start op zondag 31 maart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockport Securities (BPS)

De nieuw uitgegeven token, Blockport Securities (BPS), is een security token die is gelinkt aan een aandeel in Blockport. Elke security token representeert een ‘certificaat’ voor een onderliggend aandeel en daarmee een (indirect) belang in Blockport. Houders van BPS hebben recht hebben op dividenduitkering uitbetaald op het onderliggende aandeel. Aandeelhouders kunnen zo op termijn profiteren van de waardestijging van het bedrijf Blockport.

Dividend

De uitgegeven dividend wordt pro rata uitbetaald aan alle aandeelhouders, wat betekent dat 20%* van het uitgekeerde dividend wordt uitgekeerd aan BPS-houders. Voorwaarde is wel dat het bedrag dat als doel is gesteld voor de eerste STO-ronde volledig wordt bereikt.
*
Het daadwerkelijke percentage is afhankelijk van het totaalbedrag dat wordt opgehaald en het aantal uitgegeven tokens, dat ook in latere financieringsrondes kan veranderen.

blockport bps sto token

Geaccrediteerde investeerders

De STO bestaat uit meerdere rondes, waarbij de eerste ronde zich richt op Europese investeerders (voor een aantal landen die zich in de Europese Economische Ruimte (EER) bevinden). En op geaccrediteerde Amerikaanse investeerders onder de Reg D 506 c uitzondering. In de eerste ronde is het doel om 5 miljoen euro op te halen. “Blockport’s focus om het handelen in cryptocurrencies eenvoudiger en socialer te maken lijkt aan te slaan bij gebruikers. Ondanks de huidige marktomstandigheden zien we een wekelijkse groei in gebruikers van gemiddeld 7%”, aldus Sebastiaan Lichter, oprichter en Chief Product Officer bij Blockport.

Blockport populair in Amerika

Een aanzienlijk deel van Blockport’s websiteverkeer komt uit de Verenigde Staten. Vanwege regelgeving kunnen Amerikanen nog geen gebruik maken van het platform. “De Amerikaanse interesse in Blockport is goed te verklaren. In vergelijking met Coinbase zijn onze fees vele malen lager. Ook is ons platform eenvoudiger te gebruiken is voor beginners”, zegt Kai Bennink, oprichter en Chief Strategy.

De opbrengst wordt onder meer gebruikt om de benodigde licenties te verkrijgen, zodat ook Amerikanen toegang hebben tot het platform.

Lees ook dit exclusieve interview op Bitcoin Magazine NL: Blockport, de eerste sociale exchange puur gericht op cryptocurrencies

ICO Blockport

Sinds februari heeft het Blockport-team meer dan 30.000 development uren gestoken in het verbeteren van het platform voor de inmiddels 100.000+ communityleden. De community van Blockport bestaat uit walleteigenaren, handelsaccounts en investeerders die het is gelukt om een plek te bemachtigen tijdens de ICO van afgelopen jaar.

Blockport’s ICO in begin 2018 heeft veel media-aandacht gekregen nadat deze in slechts twaalf minuten volledig was uitverkocht. Om de huidige groei door te zetten is Blockport van plan om in 2019 in meer dan 150 landen buiten Europa haar deuren te openen, en is het platform nu al beschikbaar in 70 landen wereldwijd.

Over Blockport

Blockport lanceert op 31 maart 2019 haar eerste aandelenuitgifte door middel van een Security Token Offering (STO).

Lees hier meer over de Blockport STO.

Check hier de whitepaper 2.0 van de Blockport STO!

Blockport is een in Amsterdam gevestigde, euro-naar-cryptocurrency handelsplatform met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid en social trading functionaliteiten. Blockport biedt gebruikers een veilige, efficiënte en prettige manier om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Het Blockport platform is verbonden met externe exchanges. Met haar slimme ordersysteem kan het automatisch de beste prijs bieden aan gebruikers. Het komende jaar bouwt Blockport aan een hybride-gedecentraliseerde architectuur die gebruikers in staat stelt te handelen met hoge prestaties. Cryptocurrencies en tokens worden veilig opgeslagen op een blockchain wallet. Gebruikers bezitten daarmee hun eigen private keys.

Disclaimer: bovenstaand persbericht is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Blockport.

blockport sto afm

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...