Moeten investeerders deze week Bitcoin (BTC) of Pepe Unchained (PEPU) kopen?

900 totale weergaven
pepe unchained

De Bitcoin koers is met ongeveer 2,6% gedaald over de afgelopen week. Over de afgelopen maand is de Bitcoin koers met ongeveer 1,4% gedaald. Dit zorgde ervoor dat de Bitcoin koers onder het $ 66.000 niveau zakte. Willen investeerders deze OG van de crypto markt nog wel kopen? Of kiezen ze voor projecten met betere rendementen?

Donderdag ochtend rapporteerde USA Today dat Bitcoin vandaag met 0,04% gedaald is.

BTC had very humble beginnings when it was launched in January 2009. Fifteen years later, the world’s first cryptocurrency has completely shifted global financial markets and amassed a global market capitalization of $1.34 trillion,” Aldus USA Today. 

De krant beschreef de totstandkoming van Bitcoin, maar maakte daarbij de kanttekening dat het nog altijd niet weet te voldoen aan zijn grote verwachtingen. De crypto markt stagneert en de globale revolutie ter waarde van biljoenen dollars lijkt niet tot stand te komen.

Conclusie: Bitcoin daalt tot onder de $ 70.000 nu investeerders hun aandacht verschuiven naar Apple en AI.

Bitcoin maximalisatie is niet goed voor je ROI

Investeerders zullen hun eigen onderzoek moeten doen is iets wat veel gezegd werd door Bitcoin liefhebbers tijdens de mainstream adoptie van cryptocurrencies.

Desondanks bestaat er nu een situatie waar een nieuw product van Apple zorgt voor een uitstroom van kapitaal in de crypto markt, en een economie die de vraag en aanbod niet volgt volgens de tokenomics van de currency, maar volgens de bredere marktcompetitie met bestaande merken.

Wat betekent dit voor crypto investeerders?

Het is hierdoor vrijwel onmogelijk geworden voor investeerders die op zoek zijn naar nieuwe sterren. Bitcoin is populairder dan Taylor Swift terwijl zelfs Pepe coin zich in de top 20 van de crypto markt bevindt met een market cap van boven de $ 5 miljard.

Zoals Decrypt op donderdag aangaf in een rapport: Bitcoin en Ethereum zijn aan het afkoelen, maar ook de koersen van gaming token zijn hard gedaald.

Dit komt doordat tokens voor gaming en utility, net als Layer 2 currencies, normaal profiteren van hogere volatiliteit dan Bitcoin en Ethereum.

Wat betekent dit voor altcoin investeerders?

altcoins

In andere woorden zullen kleinere currencies met een kleinere token economie op en neer bewegen in dezelfde richting als Bitcoin en Ethereum. Het enige verschil is dat deze kleinere tokens harder op en neer bewegen over hetzelfde tijdsbestek en altcoin investeerders hierdoor grote winsten en verliezen ervaren.

Dat is dan ook een goede reden om een deel van je fondsen in BTC en ETH te storten als je als investeerder uit bent op stabiliteit. Maar wanneer je op zoek bent naar grotere winsten kan het een goed idee zijn om te investeren in een nieuw meme coin project voordat het gelist wordt op exchanges.

Investeerders die investeren in nieuwe currencies zoals Pepe Unchained, een nieuwe Layer 2 meme coin met fantastische successen in de presale, nemen een risico met hun fondsen.

Het resultaat van deze risico’s? Een mogelijke beloning die vele malen hoger ligt dan de gemiddelde investeerder die kiest voor stabiliteit.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...