Eén op de acht Nederlandse beleggers in bezit van cryptocurrency

848 totale weergaven

Advertorial: Een op de acht Nederlandse beleggers is in bezit van bitcoin of een andere cryptocurrency. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van cryptobroker LiteBit.

Van de ruim 3.000 ondervraagden gaf 13% aan cryptocurrency te bezitten. Volgens LiteBit komt de terughoudend bij Nederlandse beleggers vooral door een gebrek aan kennis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sparen en beleggen

Met een historisch lage spaarrente en onbetrouwbare aandelenkoersen zouden cryptocurrency, waarvan Bitcoin veruit de bekendste is, een goed alternatief kunnen zijn.

En dat blijft niet onopgemerkt: 13% van de beleggers durft het aan om in te beleggen crypto aan en nog eens 3% overweegt daadwerkelijk in te stappen. De rest is nog terughoudend.

Het onderzoek laat een traditioneel beeld zien: 80% van de beleggers heeft aandelen en ruim 30% stopt een deel van zijn of haar kapitaal in obligaties.

Een andere opmerkelijke statistiek: Van de Nederlanders die niet beleggen zou 5% hun geld in crypto beleggen, tegenover 23% in aandelen en 22% in vastgoed.

Een kwart van de ondervraagden geeft aan geïnteresseerd te zijn in beleggen. Een derde houdt zich daadwerkelijk bezig met beleggen of deed dat in het verleden. 64% heeft nog nooit belegd.

Waarom in bitcoin beleggen?

De vraag voor iedereen die geld wil investeren is vrij eenvoudig: waarom zou ik hier in investeren? 65% geeft aan dat een gebrek aan vertrouwen hen weerhoudt van het kopen van bitcoin of een andere cryptomunt.

Olivier van Duijn, CEO van LiteBit: ‘’Toch is de huidige crisis een logisch moment voor beleggers om zich in alternatieven te verdiepen. En eens met crypto te experimenteren.”

LiteBit

Door transparant en volgens de regels te opereren, kennis te delen en gebruikers te helpen waar nodig, neemt LiteBit zoveel mogelijk twijfel weg.

Bitcoin kopen bij een partij die je vertrouwt is enorm van belang. Dat blijkt ook uit de data van het onderzoek: 71% van de beleggers met interesse in crypto zegt dat betrouwbaarheid de doorslag geeft.

Van Duijn: “LiteBit streeft ernaar om het meest betrouwbare platform te zijn. Wij zijn er juist om het zo veilig, makkelijk én persoonlijk mogelijk te maken. We houden de snel veranderende wet- en regelgeving omtrent crypto goed in de gaten, zodat we een veilige omgeving kunnen creëren voor onze klanten. Ons Customer Support Team staat dag en nacht klaar voor onze vele gebruikers en potentiële nieuwe klanten. Zo maken we de stap naar crypto voor iedereen met interesse makkelijker en veilig.”

Wil je ook de sprong wagen en investeren in bitcoin? Maak een gratis account bij LiteBit en ga direct aan de slag!

Lees meer over:
litebit

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...