Nieuwe crypto $DAWGZ streeft $2,2 mln voorbij – is deze crypto presale de start van volgende meme coin bull run?

625 totale weergaven
base dawgz

De nieuwe meme coin Base Dawgz weet de aandacht behoorlijk te trekken, en met een presale opbrengst van meer dan $ 2,2 miljoen zal de FOMO rondom de token alleen maar groeien.

Na het succes van Brett ($BRETT) lijkt Base Dawgz alles in zich te hebben om de volgende hype op Base te worden – mogelijk kan het succes van Brett zelfs overtroffen worden.

Nu meme coins sowieso al op de weg terug zijn, zal het zomaar eens Base Dawgz kunnen worden dat de beste resultaten neer zal zetten. Zelfs een aantal fanatieke Solana memers heeft ondertussen al geïnvesteerd in deze nieuwe token – en hun DogWifHat tokens vaarwel gezegd.

De presale prijs van DAWGZ is gestegen, van 0,00479 in de eerste fase naar $ 0,005534 nu. Investeerders die ook in willen stappen moeten snel zijn, want de kans om de token voor deze lage prijs te kopen is na dit weekend ook alweer voorbij.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

Waarom Base beter presteert dan Solana

Base begint steeds meer de go-to te worden voor tokenmakers die een nieuwe cryptomunt op de markt willen zetten. Dit tot grote zorg van Solana, dat ook met name in deze vijver zit te vissen.

Solana is nog steeds de belangrijkste launchpad voor meme coins, maar de positie op de markt is tanende. De recente Dencun update van Ethereum heeft ervoor gezorgd dat Base veel sneller en efficiënter geworden is.

De afnemende marktpositie van Solana tegenover Base valt het beste te illustreren aan de hand van de twee grootste tokens rondom trouwe viervoeters op beide platformen, BONK (Solana) en Brett (Base).

Bonk is in de afgelopen maanden skyhigh gegaan, met onder meer een market cap van $ 1,6 miljard tot gevolg. Toch is de groei volledig uit deze token. Het opkomende BRETT staat daar helemaal niet ver meer achter, en heeft zelfs al de $ 1,56 miljard gehaald: het stuivertje wisselen tussen beide munten is inmiddels begonnen.

Mocht BRETT in staat zijn BONK definitief van zich af te schudden, dan is het goed mogelijk dat hierna de sprong naar WIF gemaakt wordt.

Ook de TVL (Total Value Locked) op beide netwerken lijkt te wijzen op een verdere groei van Base vergeleken met Solana. Uit info van CoinLlama blijkft dat Base in minder dan een jaar een totale TVL van $ 1,56 miljard heeft weten te halen, terwijl Solana op $ 4,4 miljard blijft staan – Veel lager dan eerder bereikte totale waardes.

base in vergelijking met solana
base in vergelijking met Solana. Bron: DefiLlama

Solana verliest dus een belangrijk deel van haar marktaandeel aan Base – maar gaan ook Base tokens de aandacht pakken?

Meme coins zijn op de weg terug

Veel investeerders denken dat meme coins op de weg terug zijn, en de komst van deze tokens op Base zou weleens een zegen kunnen blijken voor deze chain.

Tokens als Bonk, Brett en WIF hebben in de afgelopen dagen meerdere malen een flinke stijging laten zien, tot wel meer dan 10%.

Het lijkt erop dat de downtrend, die halverwege mei begon, eindelijk gekeerd is. Daarmee begint ook het koopmomentum steeds meer te groeien.

Tokens zoals de eerder genoemde Brett, Bonk en WIF zitten al dicht bij hun top – of zullen nooit meer over hun huidige all time high heenkomen.

Het is niet verstandig om te investeren in een hype die al lang voorbij is – dat is als hopen dat flippo’s ooit weer populair zullen worden. Een slimme investeerder speurt daarom nu al naar kleine cryptomunten die de potentie hebben om een hype te genereren.

Uit het verleden blijkt dat tokens rondom honden, meer specifiek Shiba Inu’s, het bijzonder goed doen. Voorbeelden hiervan zijn uiteraard Dogecoin en Shiba Inu. In totaal beslaan hondenmemecoins $ 34 miljard van de $ 44 miljard market cap die meme coins in totaal hebben.

Deze factoren zorgen ervoor dat steeds meer investeerders de potentie zien in Base Dawgz, een vrolijke en avontuurlijke nieuwe meme coin met een Shiba Inu als mascotte.

In welke meme coin investeren?

Met het oog op bovenstaande feiten vragen steeds meer investeerders zich af in welke token zij het beste kunnen investeren. Brett steeg in de afgelopen maand met 127%, en lijkt daarmee een goede investeringsmogelijkheid te zijn.

Daar moet echter wel bij aangetekend worden dat sinds februari de token al met meer dan 133.000% gestegen is. Mogelijk kan de token nog eenmaal x2 of zelfs x5 gaan, maar veel meer hoeft er niet per se in te zitten.

Base Dawgz kan hierdoor een betere keuze zijn, en niet alleen omdat deze presale crypto nog geen volatiliteit van de vrije markt heeft ondervonden.

base dawgz koers

De token is namelijk niet alleen beperkt tot Base, maar kan ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot andere chains. Met dank aan wormhole-technologie zal de token ook op Ethereum, Solana, Binance en Avalanche beschikbaar zijn.

Dankzij het gebruik van meerdere chains zal er sprake zijn van een grotere liquiditeit, waardoor meer investeerders zich ongeacht hun wallet aangetrokken zullen voelen tot deze token. Dit moet niet alleen zorgen voor meer trading en activiteit, maar ook voor een hogere koers.

Base Dawgz wil community voor zich winnen

Bijzonder aan Base Dawgz is ook het feit dat de community extra zal profiteren van het succes van de token. Om ondanks het kleine marketingbudget toch viraal te gaan, is gekozen voor een aanpak waarbij het creëren en delen van Base Dawgz content beloond wordt met extra tokens.

Loyaliteit is essentieel voor het succes van een meme coin, en bij Base Dawgz worden de loyaalste volgers extra beloond!

Dat deze uitgekiende strategie lijkt te werken, bewijzen de social media-accounts van het platform. Zo heeft Base Dawgz binnen no-time meer dan 4000 actieve volgers op X weten te verzamelen.

Base, als onderdeel van CoinBase, geeft nieuwe tokens bovendien een ideale positie om te lanceren: met een gebruikersbasis van bijna 100 miljoen investeerders komt de token meteen onder de aandacht bij een enorme groep.

Elroy Ryon, de bekende Nederlandse crypto-influencer, is onder de indruk van de token. In een recente video geeft hij aan dat hij al toegeslagen heeft!

Nieuw bij $DAWGZ: Staking in de presale

20% van het totale aantal tokens (8,45 miljard) is voorbestemd voor de crypto presale. Bijzonder is dat al tijdens de presale staking functies beschikbaar zullen worden gemaakt. 20% van het totale aantal tokens is gereserveerd als staking reward.

Nu in de presale al voor meer dan $ 2,2 miljoen aan $DAWGZ is verkocht, begint de token bovendien steeds schaarser te worden.

https://twitter.com/BaseDawgz/status/1806669753164914845

 

Omdat Base Dawgz een multi chain token is, kun je de token met een groot aantal tokens aanschaffen. Aankopen is onder meer mogelijk met BSC, Ethereum, Solana en Avalanche. Het enige wat je hoeft te doen, is je wallet koppelen via de officiële website.

DAWGZ is betrouwbaar en veilig, zo blijkt ook uit de audit van SolidProof.

Base Dawgz is een token met enorme groeimogelijkheden, die bovendien op precies het juiste moment gelanceerd lijkt te gaan worden. Met Base meme coins die een vlucht nemen, is het ook aan $DAWGZ de taak om grote sprongen te maken. Wie nu investeert, kan nog weleens precies op tijd zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
base dawgzbonkBRETT

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...