‘Bitcoin is het moederschip van cryptocurrency, dat gaat niet meer weg’

In deze aflevering van Hup Bitcoin spreken we met Hans Looman, Chief Technology Officer bij Link Global Technologies. Dat is een beursgenoteerde toeleverancier voor de Bitcoin mining industrie in Canada.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door: Knaken, Bitcoin Meester en Probit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hup Bitcoin #54: Hans Looman

We spreken met Looman, die 15 jaar vanuit Nederland naar British Columbia, Canada is verhuisd.

Een ondernemer met een elektrotechnische achtergrond en iemand die sinds 2013 actief met Bitcoin bezig is. Allereerst om zelf Bitcoin te minen thuis, iets wat hij nog steeds doet om ‘in de winter het huis te verwarmen’.

Ook zakelijk is hij dagelijks met Bitcoin bezig. Want Link Global is een belangrijke pion in Canada om overtollige elektriciteit om te zetten in klinkende Bitcoin. Hard geld. Volgens sommigen de hardste valuta op aarde.

De energiesector in Canada kampt namelijk met een energieoverschot en Link Global weet daar handig op in te spelen.

Looman legt uit: 'Onze klanten zijn mining bedrijven en wij leveren allereerst energie aan ze. We bezitten namelijk enkele olie - en gasvelden of hebben lucratieve contracten met energiebedrijven. Die overtollige energie verkopen we aan miners. In sommige gvallen nemen we 100% energie én de operatie om in te zetten voor Bitcoin mining'.

Link Global brengt ook de complete infrastructuur aan de man zodat een miner plug and play kan starten. Te beginnen met mobiele containers, die relatief gemakkelijk zijn te plaatsen in redelijk onbegaanbaar gebied in Alberta.

Looman zegt: 'Iedere container heeft een vermogen van circa 1 megawatt en per project verkopen we tussen de 3 en 10 containers gemiddeld. De productielocaties staat vooral in Alberta, ten oosten van British Columbia.

Elke container produceert ook 1 MW aan overtollige warmte en als ondernemer ziet hij gelijk kansen. 'Die warmte kun je weer gebruiken om groente of fruit te telen. Zo voeg je een stuk duurzaamheid aan het proces toe'.

Canada

Looman prijst het ondernemingsklimaat in Canada. 'Het land staat open voor de mogelijkheden die er met Bitcoin zijn. We runden één van de eerste Bitcoin ATM's in Vancouver. Op dat moment waren virtuele valuta nog niet in de wet opgenomen, dus ze konden ons ook niet stoppen.

Ze hebben nu een aantal regels opgesteld die landelijk gelden. Dat is fijn, want bijvoorbeeld in de VS zijn er andere regels per staat'.

De overheid ziet Bitcoin als een asset zoals aandelen en niet als geld. Wij bitcoiners zullen er misschien anders over denken, maar overheden zijn altijd bezig hoe ze ergens belasting op kunnen heffen. Maar je kunt reguleren wat je wilt. Deze technologie is nog jong, ontwikkelt zich keihard door en gaat niet meer weg'.

"Bitcoin is vrijheid"

Voor Looman staat Bitcoin synoniem aan vrijheid en een manier om waarde uit te wisselen zonder bank. 'In Nederland hebben we best een goed georganiseerd bankensysteem als je het vergelijkt met Canada. Hier werken ze nog met cheques, kun je je dat voorstellen?

Banken werken nog met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als ik mijn digipas uit Nederland laat zien, kijken ze je aan alsof je van een andere planeet komt. Dus voor mij was Bitcoin ook een heerlijke manier om over de grens betalingen te doen zonder rompslomp.

Er zal een groepje kiezen om alles non-custodial op te lossen, maar het gros blijft afhankelijk van een bank die zaken voor ze regelt denk ik. Hopelijk gaan banken Bitcoin ook zien als een kans in plaats van een bedreiging.

Bitcoin is het moederschip, dat gaat niet weg. Het is het hardste valuta die er bestaat en heeft het in zich om een reservemunt te worden op wereldschaal. Juist als hedge in een systeem dat op omvallen staat'.

Anchor

Youtube

Lees meer over:
Bitcoinhup bitcoinmining

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer