Trezor Safe 3 review: betaalbare hardware-wallet met hoge beveiliging

212645 totale weergaven
Trezor Safe 3 review: betaalbare hardware-wallet met hoge beveiliging

De Trezor Safe 3 is een hardware-wallet van Trezor, die voortbouwt op het succes van de Trezor One en belangrijke upgrades biedt. De Safe 3 is ontworpen voor zowel beginners als doorgewinterde crypto liefhebbers en belooft, verbeterde beveiligingsfuncties, gebruiksgemak en ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies. 

In deze review gaan we dieper in op de belangrijkste functies, bruikbaarheid en algemene prestaties van de Trezor Safe 3 om u te helpen beslissen of dit de juiste keuze is voor uw crypto behoeften.

Uitpakken en eerste indrukken

De Trezor Safe 3 wordt geleverd in een slanke, milieuvriendelijke verpakking met daarin de hardware wallet, een USB-C naar USB-C kabel, twee “recovery seed” kaarten, een opstartgids en Trezor stickers. Het moderne ontwerp is meteen indrukwekkend, met een duurzame PMMA-kunststof behuizing en geanodiseerde aluminium achterplaten die het ondanks de betaalbaarheid een eersteklas uitstraling geven.

Belangrijkste functies

Laten we beginnen met de belangrijkste kenmerken die van de Trezor Safe 3 een sterke concurrent maken op de markt voor hardware-wallets.

Next-Gen beveiliging

De Trezor Safe 3 is uitgerust met een EAL6+ gecertificeerd veilig element dat topklasse bescherming biedt tegen zowel fysieke als digitale aanvallen. Deze chip, die ook gebruikt wordt in high-end creditcards en paspoorten, zorgt ervoor dat uw private keys veilig blijven, zelfs als het apparaat in verkeerde handen valt. Bovendien ondersteunt het apparaat geavanceerde “pass phrase protection”, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

Privacyverbeteringen

De wallet integreert naadloos met privacy tools zoals Coinjoin, Coin Control en de Tor browser, waardoor u anonimiteit behoudt en uw identiteit beschermt tijdens transacties.

Back-up en herstel

De Safe 3 ondersteunt meerdere back-up methoden, waaronder een standaard 12-woord “recovery seed” en de robuustere Shamir Backup, die jouw “recovery seed” opsplitst in meerdere delen die op verschillende locaties zijn opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat het verlies van een enkele share niet uw hele back-up in gevaar brengt.

Brede ondersteuning voor crypto

De Trezor Safe 3 ondersteunt meer dan 9000 munten en tokens, waaronder grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano, en is daarmee goed voorbereid op diverse crypto portefeuilles. Het ondersteunt ook alle ERC20-tokens, waardoor het een veelzijdige keuze is voor crypto-gebruikers.

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Met een helder 0,96” monochroom OLED-scherm en een eenvoudige interface met twee knoppen zorgt de Trezor Safe 3 voor gebruiksgemak. De knoppen zijn opnieuw ontworpen voor bediening met één hand en het apparaat is compact, en weegt slechts 14 gram.

Instelproces

Het installeren van de Trezor Safe 3 is eenvoudig. Na het uitpakken moet u de Trezor Suite app downloaden van de Trezor website en uw apparaat aansluiten. De app leidt u door de installatie van de nieuwste firmware en apparaat-verificatie. 

Het back-up proces bestaat uit het opschrijven van het “recovery seed” dat op het scherm van het apparaat wordt weergegeven. Voor gevorderde gebruikers is de Shamir Backup optie beschikbaar, die een verbeterde beveiliging biedt door het “recovery seed” in meerdere delen op te splitsen.

Prestaties en gebruikerservaring

De Trezor Safe 3 blinkt uit in dagelijks gebruik. Het OLED-scherm en de snel reagerende knoppen maken navigeren eenvoudig en de Trezor Suite app biedt een schone, intuïtieve interface voor het beheren van uw activa. 

Transacties zijn eenvoudig uit te voeren en de app ondersteunt geavanceerde functies zoals aangepaste transactiekosten. Hoewel het apparaat geen aanraakscherm heeft, zijn de fysieke knoppen stevig en nauwkeurig en bieden ze een betrouwbare gebruikerservaring.

Vergelijking met andere modellen

Als u de Trezor Safe 3 overweegt, is het handig om hem te vergelijken met de andere populaire modellen van Trezor om zijn plaats in het assortiment te begrijpen.

Trezor One

Vergeleken met de Trezor One biedt de Safe 3 aanzienlijke upgrades, waaronder een veiligere EAL6+ chip, een snellere processor en ondersteuning voor een breder scala aan cryptocurrencies. De toevoeging van USB-C connectiviteit verbetert de compatibiliteit en het gebruiksgemak.

Model T

De Model T, het paradepaardje van Trezor, is met 189 euro duurder dan de 79 euro van de Safe 3. Beide modellen bieden vergelijkbare beveiligingsfuncties en ondersteuning voor munten, maar het Model T heeft een kleurenaanraakscherm, wat intuïtiever kan zijn voor frequente transacties. Voor wie geld wil besparen, is de Safe 3 een aantrekkelijk alternatief zonder aan veiligheid of functionaliteit in te boeten.

Voor- en nadelen

Voor een evenwichtig beeld zetten we de voor- en nadelen van de Trezor Safe 3 op een rijtje.

Voordelen

 • Hoge beveiliging met EAL6+ chip en geavanceerde wachtwoordzinbeveiliging
 • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke interface
 • Ondersteunt meer dan 9000 cryptocurrencies
 • Uitstekende back-up- en herstelopties, inclusief Shamir Backup
 • Betaalbaar prijspunt

Nadelen

 • Plastic ontwerp voelt misschien niet premium aan
 • Mist een touchscreen interface
 • Niet compatibel met iOS voor volledig beheer. Werkt alleen met Trezor Suite Lite.

Aanvullende informatie

De Trezor Safe 3 is verkrijgbaar in vier aantrekkelijke kleuren: Cosmic Black, Galactic Rose, Stellar Silver en Solar Gold, zodat gebruikers een ontwerp kunnen kiezen dat bij hun stijl past. Dankzij Trezors toewijding aan open-source beveiliging kunt u erop vertrouwen dat uw crypto middelen in goede handen zijn.

Samenvatting

De Trezor Safe 3 onderscheidt zich als een veilige, gebruiksvriendelijke en betaalbare hardware-wallet. Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, uitgebreide token ondersteuning en een eenvoudig installatieproces, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Hoewel het een touchscreen en iOS-compatibiliteit mist, maken de robuuste beveiliging en het gebruiksgemak het een topkandidaat.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare hardware-wallet die niet duur is, dan is de Trezor Safe 3 een fantastische optie. Voor degenen die een meer eersteklas ervaring met een touchscreen nodig hebben, blijft de Trezor Model T een sterk alternatief.

Blijf potentiële bedreigingen voor en bescherm uw crypto beleggingen met de Trezor Safe 3, de ultieme hardware-wallet voor beveiliging.

Lees meer over:
reviewstrezortrezor safe 3

  Door: Raul Gavira

  Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

  Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd