Ripple’s juridische strijd en de toekomst van XRP

9779 totale weergaven
XRP

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs over de classificatie van XRP als effect kan verstrekkende gevolgen hebben voor de hele crypto-industrie.

Deze zaak, die al jaren voortsleept en momenteel in de rechtsfase zit, heeft recent enkele belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt.

Onrust bij de SEC?

David Hirsh, hoofd van de Crypto Asset en Cyber Unit bij de SEC, heeft onlangs ontslag genomen. Hirsh, met meer dan negen jaar dienst bij de SEC, kondigde zijn vertrek aan via LinkedIn en ontkende geruchten dat hij zou gaan werken voor de crypto-initiatieven van pump.fun. Hij wil zich eerst richten op zijn gezin voordat hij een nieuwe stap in zijn carrière zet.

Deze ontwikkeling kwam kort nadat de SEC haar geëiste boete verlaagde van $ 2 miljard naar $ 102,6 miljoen. Dit gebeurde in reactie op Ripple’s juridische team dat een lagere boete eiste van maximaal $ 10 miljoen. De SEC stelde:

“Ripple vermijdt het vergelijken van de boete van de Terraform-schikking met de brutowinst van de overtredende handelingen. Die ratio (420 miljoen dollar/3,587 miljard dollar) is aanzienlijk hoger: 11,7%. Toegepast op de 876,3 miljoen dollar aan brutowinsten, vraagt de SEC hier de rechtbank om te ontnemen, wat resulteert in een veel groter bedrag, een boete van 102,6 miljoen dollar, dan het plafond van 10 miljoen dollar dat Ripple eist.”

Meerdere fronten

De juridische problemen van Ripple eindigen niet bij de zaak tegen de SEC. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is ook betrokken bij een andere rechtszaak in Californië. Deze zaak draait om uitspraken die hij jaren geleden deed over zijn persoonlijke betrokkenheid bij XRP.

Garlinghouse verklaarde destijds:

“Ik ben lang XRP, zeer, zeer lang XRP als percentage van mijn persoonlijke balans. Ik ben niet lang op sommige andere digitale activa, omdat het me niet duidelijk is welk probleem ze echt oplossen… Als je een echt probleem oplost en het is een schaalprobleem, dan denk ik dat je een enorme kans hebt om door te groeien.”

De Californische rechter verwierp meerdere beschuldigingen, waaronder die welke suggereerden dat Ripple de federale effectenwet had geschonden. De hoofdjurist van Ripple verklaarde dat de uitspraak in New York, waarin werd gesteld dat XRP geen effect is, onaangetast blijft.

Wat betekent dit voor XRP-investeerders?

Deze ontwikkelingen hebben zowel juridische als markttechnische implicaties voor XRP. Beleggers moeten rekening houden met de volgende punten:

  • Rechtszekerheid: Een positieve uitspraak voor Ripple kan de juridische status van XRP verbeteren, wat gunstig kan zijn voor de prijs.
  • Marktvertrouwen: Ontwikkelingen zoals de verlaging van de geëiste boete kunnen het vertrouwen in XRP herstellen.
  • Strategische Positie: Beleggers moeten strategisch handelen, rekening houdend met mogelijke prijsbewegingen door juridische uitspraken.

De juridische strijd van Ripple tegen de SEC en andere rechtszaken vormen een cruciale periode voor de toekomst van XRP. Deze ontwikkelingen kunnen zowel risico’s als kansen bieden voor investeerders.

Blijf op de hoogte van de laatste updates en overweeg zorgvuldig je investeringsstrategie.

 

Lees meer over:
Rippleripple rechtzaakXRP

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...