Cryptohandelaar flipt $10.000 naar $400.000 in slechts 10 minuten, wat is er gebeurd?

17300 totale weergaven
handelaar winst

In de cryptomarkt die geregeerd wordt dagelijkse hypes vinden er soms heel opmerkelijke verhalen plaats. Elke markt en cyclus kent winnaars en verliezers en in dit geval is er sprake van een bijzondere winst in slechts zéér korte tijd.

Cryptohandelaar slaat zijn slag

Het meest recente voorbeeld vond plaats op 2 juni, toen een handelaar 60 Solana (SOL) heeft ingezet, destijds iets minder dan $10.000 waard, om bijna 90 miljoen van een vrij nieuwe cryptocurrency genaamd HAPPY te kopen. In slechts tien minuten tijd verkocht diezelfde gebruiker HAPPY voor bijna 2.500 SOL. Dat is – ongeveer $400.000 waard, zo blijkt uit de analyse van Lookonchain op X.

Het gaat om een winst in slechts korte tijd van 3.900%. HAPPY is gelanceerd door een X-gebruiker bekend als bazingahappy, die, volgens Lookonchain, eerder ongeveer $14.000 aan SOL uitgaf om controle te krijgen over maar liefst 79% van de totale voorraad van deze kleine, en daarvoor zéér risicovolle cryptomunt. Bazingahappy reageerde echter op Lookonchain dat zij niet degene zijn die de verbluffend succesvolle 10-minutenhandel hebben gedaan. Het blijft dus onduidelijk wie er achter deze trade, een handelaar of toch misschien een insider zoals sommigen suggereren op sociale media.

Risicovolle aangelegenheid

De afgelopen jaren zijn er genoeg gevallen bekend van handelaren die tien – of honderdduizenden dollars winst wisten te maken in slechts enkele minuten. Daar staat tegenover dat er genoeg trades in de huidige markt zijn die verliesgevend zijn. De cryptomarkt blijft een zeer volatiele en daarvoor zeer risicovolle markt, helemaal als er sprake is van hefboomconstructies die niet zijn bedoeld voor beginners.

Handelen in altcoins en de laatste hype – memecoins – is niet zonder risico omdat de marktkapitalisatie van deze munten zeer laag. Ze zijn daardoor veel gevoeliger voor koersmanipulatie van insiders en andere handelaren. Een voorbeeld is een van de leden van het team achter de vrij nieuwe Slerf (SLERF) meme-munt die per ongeluk $10 miljoen aan investeringen in winst omzette, direct na de lancering van de cryptocurrency, waardoor de koers van die token zeer snel zakte.

Rond dezelfde tijd bleek een andere meme-munt – CondomSOL – een eenvoudige “rug pull” te zijn, waarbij veel hoopvolle investeerders in de kou bleven staan.

Lees meer over:
solsolana

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...