Technische analyse: Solana gaat uitbreken

2198 totale weergaven
solana koers

Bitcoin en andere cryptomunten zijn niet vooruit te branden. Des te meer viel de enorme koersstijging van Solana afgelopen donderdag op. De koers van Solana steeg met bijna 10%, nadat bekend werd dat de Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck een spot ETF heeft aangevraagd bij de Amerikaanse toezichthouder. 

Het was de eerste aanvraag voor zo’n soort ETF, want tot nu toe deden vermogensbeheerders enkel aanvragen voor Bitcoin en Ethereum ETF’s. Ook  21Shares, een vermogensbeheerder uit Zwitserland, deed vervolgens op vrijdag een aanvraag.

Deze aanvragen hebben voor vernieuwde interesse naar Solana gezorgd. De koersbewegingen op de grafiek hebben eveneens voor nieuwe ontwikkelingen gezorgd. In de technische analyse van vandaag vertellen we u waar de belangrijkste kantelpunten liggen.

https://www.tradingview.com/x/c6xnpzLZ/

Daggrafiek Solana (SOL)

Bijna een maand geleden schreven we ook al eens over Solana:

Sluit Solana op dagbasis echter onder de steun op $ 160, dan moeten we rekening houden met een grotere correctie.”

“Het volgende steunniveau zien we dan op $ 138 en daaronder komt zelfs het 200-daags voortschrijdende gemiddelde weer in zicht.”

Na de doorbraak onder de steun op $ 160 volgde dan ook een zwakke periode van de op vier na grootste cryptomunt ter wereld. Het steunniveau van $ 138 hield ook geen stand, waardoor de koers inderdaad het 200-daags gemiddelde is gaan testen. Op de daggrafiek zien we dat de koers hier heel even is ondergedoken, maar op 24 juni sloot de koers weer hoger na een sterke intraday reversal. 

Op de daggrafiek van Solana zien we ook goed dat de steunzone tussen ongeveer $ 118 en $ 125 zeer belangrijk is gebleken. Hier vormde de koers het afgelopen jaar meerdere belangrijke bodems en toppen. Ook nu werd de bodem van Solana weer in deze regio gevormd. Blijkbaar stappen kopers steeds weer in op deze koersen.

Zolang Solana hier op dagbasis boven weet te blijven, mogen we bullish blijven. Enkel bij een slot onder dit steunniveau en dus onder de EMA200 verpietert het positieve lange termijn technisch beeld. Een daling naar de steun op $ 98,5 of zelfs $ 79 wordt dan mogelijk.

Uitbraak aanstaande

Vorige week steeg Solana bijna 10% op één dag, maar de koers werd tegengehouden door de weerstand op $ 151. De beperkte terugval lijkt alweer te worden opgekocht en het is nu wachten op een doorbraak boven deze top. Dan krijgen we een technisch koopsignaal en bevestiging dat de bodem gezet is. Een eerste koersdoel ligt rond de $ 170, waar het 1,618 Fibonacci-extension niveau ligt. Ook komt Solana hier de dalende toppenlijn van de afgelopen maanden tegen.

Breekt Solana boven deze dalende trendlijn en ook boven de weerstand op $ 175 (top 5 juni), dan zal Solana waarschijnlijk de toppen rond de $ 200 weer gaan testen. Een doorbraak boven deze weerstand maakt de weg vrij voor een aanval op de all-time high uit 2021 rond de $ 260. 

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd