Bitcoin analayse: zijwaartse prijsactie rond $23.000

Bitcoin analayse: zijwaartse prijsactie rond $23.000

We hebben de bitcoin koers de afgelopen week hoofzakelijk zijwaarts zien bewegen rond de $23.000. Gaat het om een tijdelijke onderbreking van de uptrend of is een trendomkeer aanstaande?

De bitcoin koers staat momenteel op 22,999.29USD. We bespreken aan de hand van verschillende tijdsbestekken waarom $22.500 een belangrijk prijsniveau is om de komende dagen in de gaten te houden.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We zien op onderstaande daggrafiek dat we op dit hoge tijdsbestek een sterk weerstandsgebied naderen rond $24.850. Het lijkt een kwestie van tijd totdat we daadwerkelijk dit weerstandsgebied zullen gaan testen.

Het gebied komt overeen met de highs van half augustus 2022 en de beide 200 MA’s vallen mooi samen in dit gebied. Wanneer we erin slagen om na 7 maanden weer boven de trendweerstand van de MA’s uit te komen is dit niet zomaar iets en zou de weg vrijmaken richting ons volgende weerstandsgebied net onder de $30.000, waarover straks meer.

Maar zover is het nog niet en aangezien het hier om sterke (trend)weerstand gaat zal het nog een behoorlijke uitdaging worden om hier doorheen te breken en zullen we er ook rekening mee moetenhouden dat dit niet direct in een eerste poging gaat lukken.

Bitcoin koers schommelt rond $23.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de afgelopen week hebben we de koers hoofdzakelijk zijwaarts zien bewegen vlak boven range high rond $23.000.

Zoals besproken in de vorige update zou een terugkeer in de prijsrange een eerste signaal zijn dat we mogelijk een grotere pullback gaan zien richting het midden van de range $20.550. Tot op heden houdt range high prima stand en zolang we hier niet onder komen (een enkele wick daar gelaten), focussen we ons met name op het eerst volgende weerstandsgebied rond $24.850, zoals ook besproken bij de weekgrafiek.

Mochten we er de komende periode in slagen om boven het weerstandsgebied $24.850 uit te komen kunnen we verder omhoog gaan kijken naar het weerstandsgebied vlak onder de $30.000. Dit is tenslotte wat de trend ons verteld.

Zolang er nog geen echte bearish argumenten te vinden zijn rechtvaardigt dit onze level tot level mentaliteit. Een eerste teken van zwakte krijgen we op het moment dat we terugvallen in de prijsrange, dus onder de $22.500.

Bitcoin koers schommelt rond $23.000

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

De hoofzakelijke zijwaartse prijsactie rond $23.000 van de afgelopen week zien we goed terug op onderstaande 15-minuten grafiek.

We zien dat de koers op dit lage tijdbestek opnieuw een prijsrange aan het vormen is. De onderkant van de prijsrange is gelijk aan de bovenkant van de grote prijsrange $22.500, zoals zojuist besproken. Het midden van de prijsrange bevindt zich rond $22.840 en de bovenkant van de range rond $23.180.

Zolang we handelen in de prijsrange is de trend op dit lage tijdbestek zijwaarts. Wat we de komende dagen het liefste zien is dat de bullish trend op de hogere tijdsbestekken, zich na een korte adempauze, zal gaan voortzetten met een opwaartse uitbraak uit de huidige kleine prijsrange op dit tijdsbestek. Om zijn weg te vervolgen richting het eerst volgende weerstandsgebied rond $24.850.

Wanneer we in plaats hiervan neerwaarts uit de kleine prijsrange breken en dus ook terugvallen in de grotere prijsrange staan we mogelijk aan het begin van een (tijdelijke) trendomkeer. Het prijsniveau $22.500 is dus het prijsniveau om de komende dagen goed in de gaten te houden!

Bitcoin koers schommelt rond $23.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers schommelt rond $23.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan