Bitcoin Analyse: gaan we richting nieuw prijsrecord van $44.500?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De prijs van bitcoin (BTC) knalt op verschillende beurzen door de grens van $40.000. Stijgt de koers door en zetten we de bullrun voort? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is na een redelijk bearish candlestick vorige week de koers toch flink gestegen met 23%/$7.500. Als de week boven de $40.100 kan sluiten is het zeer waarschijnlijk dat de bulls doorzetten en de driehoek verlaten en er uit blijven. De volgende targets zijn de $48.645 en $57.000 in de komende maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn nog wel een aantal bearish punten om rekening mee te houden. De week is nog niet afgesloten en het kan een “false breakout”. We zien dat het volume niet erg hoog is, de RSI is nog steeds niet genoeg gedaald ten opzichte van eerdere piekmomenten en de 21EMA is ook nog niet getest.

Dit zagen we bij eerdere bull runs elke keer wel gebeuren. Ik hou dus nog wel rekening met een dip. Een dip die ik wederom zal kopen, net als toen de koers de afgelopen weken dipte naar $27.000 – $29.000. Meer uitleg hierover vind je in de video analyse van afgelopen maandag.

Bitcoin Analyse: gaan we richting nieuw prijsrecord van $44.500?

Figuur 1: De bulls lijken de driehoek te willen uitbreken.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers aangekomen bij de target zoals genoemd in de video analyses deze week na uitbraak van de falling wedge. De weerstand die de bulls moeten breken om bullish te blijven is de $40.100.

Bullish scenario

In het bullish scenario breken de bulls de $40.100. Dan zijn de volgende targets de $42.000 en $45.880. Een pullback naar support is zeker mogelijk. Bij een afwijzing op de $40.100 is een pullback naar de $37.159 en $36.200 waarschijnlijk. Als de koers door de $40.100 heen schiet naar de $42.000 zal de pullback support vinden op $40.100 – $38.200.

In de pullback moet de koers boven de $35.000 blijven, anders nemen de bears het over.

Bearish scenario

Ook op de dagelijkse zien we dat de huidige stijging niet al te veel volume heeft. We hebben wel eerder gezien dat de koers met laag volume kan doorstijgen. Zie volume met de roze lijn, het is niet erg hoog, maar de koers steeg wel.

In het bearish geval zie ik de koers terugvallen naar de $29.000 – $30.000 support. Daarvoor moet wel de $35.000 support worden gebroken.Zolang de koers daar boven blijft hebben bulls de overhand.

Bitcoin Analyse: gaan we richting nieuw prijsrecord van $44.500?

Figuur 2: De koers is uit de driehoek naar beneden gevallen.

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is een cup and handle patroon naar boven uitgebroken. De technische target ligt op $44.500. Hiervoor moet wel de weerstand van $40.100 worden gebroken. Een pullback hier kan nog, maar de koers moet boven de $38.350 neckline sluiten, anders zal het patroon falen.

De 4u RSI is overbought en de koers loopt tegen weerstand aan, dus een pullback hier is logisch. In dat geval kijk ik naar de fibonacci zone tussen de $28.980 en $38.232 (neckline cup and handle) voor support. Als de koers daaronder valt is een pullback op de dagelijkse mogelijk naar de $35.000.

Bitcoin Analyse: gaan we richting nieuw prijsrecord van $44.500?

Figuur 3: Een cup and handle patroon kan de koers naar $44.500 brengen.

Conclusie

De koers is deze week al met 23% gestegen en loopt op de lagere timeframes tegen een belangrijke weerstand aan. Als de koers hier sterk wordt afgewezen dan is het mogelijk dat de koers terugvalt naar de $35.000. Daaronder komen zou bearish zijn voor de koers en het scenario actief maken voor het testen van de wekelijkse 21EMA.

Als de cup and handle patroon kan doorzetten dan zou de koers vrij snel naar de $44.500 kunnen stijgen. Daarvoor moet de koers de weerstand van $40.100 breken en support maken. Een pullback na afwijzing van de $40.100 naar de $38.300 zou nog daarna nog voor bullish voortzetting kunnen zorgen.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen.

De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de juiste mindset en tools leert kennen. Hiermee kun je met vertrouwen weten wanneer je moet in- of uitstappen uit een trade. Hierdoor kun je succesvoller traden en je winsten maximaliseren en je verliezen beperken. De gratis kennismakingscursus vind je hier. Happy trading!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer