Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

Bitcoin krijgt vandaag opnieuw een flinke klap te verwerken en gaat wederom fors onderuit met ruim -7%. Door de daling zijn we vandaag zelfs onder de vier maanden lange prijsrange uitgekomen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. In deze update focussen we ons volledig op de 4 uursgrafiek, bespreken de mogelijke gevolgen van de neerwaartse uitbraak en waarom wij denken dat bitcoin op weg is richting $28.800.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek  | de reële waarde

Onze grootste angst is werkelijkheid geworden; we zijn niet alleen gedaald naar range low, zoals we hadden verwacht, maar zijn ook begonnen met het verder afstand te nemen van onze range low.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit laat weinig tot geen bullish argument over voor welk tijdsbestel dan ook, aangezien de markt nu Bitcoin begint te herwaarderen. De enige juiste veronderstelling op dit moment is dat de reële waarde van 1 BTC niet langer rond de $40.000 ligt en dat deze de komende dagen door de markt opnieuw beoordeeld zal worden. Zoals in eerdere updates bepalen we de reële waarde aan de hand van de ‘Volume Weighted Average Price’ Indicator (VWAP).

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

Na ongeveer 4 maanden rond $40.000 te hebben gehandeld, houden we er nu sterk rekening mee dat de volgende herwaardering van de reële waarde waarschijnlijk een behoorlijk stuk lager zal zijn. Om mijn gedachten te verduidelijken; de laatste keer dat we 4 maanden lang zijwaarts handelden rond een reële prijs was in december 2018. De uiteindelijke conclusie van de markt was toen, in maart 2019, dat $3.800 voor 1 BTC ondergewaardeerd was. In de drie maanden die volgde zagen we een koersstijging van maar liefst 240%.

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek  | bearish uitbraak prijsrange

De laatste keer dat we uit de prijsrange wisten te breken (begin april) heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid en hadden we het bij het verkeerde eind. Hetgeen we bestempelden als meest waarschijnlijke scenario was toen, dat we verder afstand zouden nemen van range high, maar in plaats hiervan keerden we alweer vrij snel terug in de prijsrange.

Maar diezelfde gedachte heeft er wel voor gezorgd dat we direct toen we terugkeerden in de prijsrange op 6 april, we uitgingen van een aanhoudende neerwaartse trend tot op zijn minst mid-range $39.250 en mogelijk zelfs range low $34.000. Nu een maand later heeft onze prijsrange analyse ons maximaal beloond en is een daling van ruim 27%!!! ons bespaard gebleven.

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek  | next stop $28.800

Nu we handelen onder range low is het meest waarschijnlijke scenario dat we verder afstand zullen gaan nemen van range low, want dit is nu eenmaal wat een uitbraak ons in de meeste gevallen vertelt. Nu we naast range low ook het laatste belangrijke supportgebied dreigen te verliezen, is er maar weinig wat ons er van kan weerhouden het volgende supportniveau op te gaan zoeken rond $28.800. Welke overeenkomt met de openingskoers van 2021 (Yearly Open).

Er is vanaf de huidige koers eigenlijk geen enkel supportniveau meer te vinden wat ons ervan kan weerhouden daadwerkelijk de openingskoers van 2021 $28.800 te gaan testen. De huidige situatie op de aandelenmarkten, die momenteel maar één modus kennen en dat is naar beneden, versterken alleen maar onze bearish gedachten.

Maar hier liggen ook zeker kansen! Doordat we begin april tijdig zijn uitgestapt, zijn we erin geslaagd de neerwaartse trend van de afgelopen weken met een (redelijk) ongeschonden portfolio door te komen en hier plukken we straks de vruchten van. Wij zetten onze kooporders alvast klaar rond $28.800.

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

Buy The Dip: 50% korting op Bitcoin Bier IPA! (THT juni 2022) OP = OP!
Gebruik kortingscode THT06 in je winkelmand voor 50% korting, proost!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers flink onderuit (-7%), next stop: $28.800
Lees meer over:
Bitcoin update

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties