Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

Het lukt bitcoin vandaag maar niet om weerstand te doorbreken op zoek naar een eerste voorzichtige teken van kracht. Zolang we er maar niet in slagen om weerstand op lagere tijdsbestekken te doorbreken blijft het risico op een verdere daling richting range low $34.000 reëel.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en de mogelijke scenario’s voor de komende week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek 

We beginnen de update maar weer eens met de daggrafiek met voornaamste doel om te laten zien dat er echt nog veel moet gebeuren voordat we echt weer een goede reden hebben om bullish te zijn.

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat we zonder enige twijfel te maken hebben met een duidelijke neerwaartse trend vanaf eind maart. Dit betekent dat zolang de lagere tijdsbestekken ook een neerwaartse trend laten zien, we over de hele linie gewoon een daling kunnen verwachten.

Vandaag zien we dat de dagelijkse kaars dichtbij onze mid-range $39.250 wist te komen en hier de nodige weerstand ondervond (zwarte pijl). Hoewel het misschien nu nog iets te vroeg is om een dergelijke conclusie te trekken, de dag is tenslotte nog niet om, is het wel waarschijnlijk dat dit over een aantal uur ook de eindconclusie zal zijn. Tenslotte hebben we de afgelopen twee weken regelmatig mid-range als support gebruikt.

Zolang onze prijsrange-analyse van de afgelopen weken nog niet ongeldig is verklaard, gaan we er nog steeds vanuit dat we op weg zijn richting range low $34.000. Het lijkt er sterk op dat enkel de paarse supportlijn, de onderkant van een flinke Bear Flag, het laatste is wat ons ervan kan weerhouden dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Zolang we handelen binnen de huidige prijsrange is er geen enkele reden om bullish te zijn zolang we handelen onder de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek. Een stijging van ruim 7% is nodig om boeven de MA’s uit te komen.

De low van het afgelopen weekend is de lower low waar we naar op zoek waren en conform de huidige bearish trend ligt een lower high, ergens onder de $40.373 voor de hand. Waarbij gezegd moet worden dat ergens rond de mid-range $39.250 een logische plek zou zijn voor bitcoin om zijn lower high te gaan vormen.

Het doorbreken van de bearish trend door het vormen van een higher high in plaats van een lower high betekent hoogstwaarschijnlijk het testen van de 200 MA’s als weerstand. Voordat het überhaupt zover is zullen we eerst op de 1 uurgrafiek een eerste teken van kracht moeten zien.

Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

We zien op de 1 uursgrafiek dat de 200MA's (min of meer) fungeren als weerstand tegen de algehele neerwaartse trend op hogere tijdsbestekken. Rond de dynamische weerstand van de MA’s worden lokale toppen gevormd gevolgd door een lower low.

De stijging van vandaag is tot nu toe niet anders en hebben we deze voortschrijdende gemiddelden maar liefst vijf keer getest als weerstand.

Wanneer we erin slagen om de 200MA's volledig terug te winnen, kunnen we beginnen met het maken van een voorzichtige bullish-argumenten op dit lagere tijdsbestek, een eerste teken van kracht.

Het terug winnen van de 200 MA’s betekent hoogstwaarschijnlijk dat we de trend op hogere tijdsbestekken zullen gaan testen; de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. Mochten we ook die weten terug te winnen dan hebben we echt een sterk argument om bullish te zijn.

Totdat dit daadwerkelijk gebeurt, lopen Bulls het risico overdreven optimistisch te worden bij een lokale top, net zoals ze de keren hiervoor waren. We gaan ervan uit dat de bearish trend aanhoudt totdat recente koersontwikkelingen, zoals hierdoor beschreven, ons een goede reden geeft hier anders over te gaan denken.

Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers loopt vast op weerstand rond $39.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties