Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Na het bereiken van een nieuw all-time-high is bitcoin zijn bullish trend op de lagere tijdsbestekken kwijtgeraakt. Gevolg is dat we sindsdien de koers met ruim 10% hebben zien dalen. Waar gaat bitcoin zijn lokale bodem vormen?

De daggrafiek laat nog altijd een overtuigend bullish beeld zien, maar op de lagere tijdsbestekken is de afgelopen dagen de trend bearish verschoven, iets om voor de korte termijn rekening mee te houden.

De bitcoin koers staat momenteel op 49,889.96USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Voordat we kijken naar de gewijzigde trend op de lagere tijdsbestekken is het belangrijk om vast te stellen dat we op de daggrafiek nog altijd te maken hebben met een bullish markstructuur. De daggrafiek geeft ons nog altijd geen enkele reden om niet overtuigend bullish te zijn.

De afgelopen weken hebben we consequent higher lows en higher highs neergezet en is bitcoin uiteindelijk op prijsontdekking gegaan. Doordat alle tijdsbestekken in de afgelopen 1,5 bullish waren heeft dit uiteindelijk een nieuw all-time-high opgeleverd.

Nu we de bullish trend op lagere tijdsbestekken zijn kwijtgeraakt, waar we hierna verder op in zullen zoomen, is er nog geen enkele reden voor paniek. We handelen nog altijd boven het supportgebied $59.000 en het is niet ondenkbaar dat we na het vormen van een higher low de weg omhoog gewoon zullen hervatten.

Maar het verliezen van de bullish trend op de lagere tijdsbestekken geeft ons wel een goed beeld over wat we op kortere termijn kunnen verwachten en rekening mee moeten houden. Waar zal bitcoin zijn higher low gaan vormen?

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Sinds het neerzetten van een nieuw all-time-high heeft bitcoin de afgelopen dagen de markstructuur op dit tijdsbestek bearish doorbroken. Sterker nog technisch gezien zou je kunnen zeggen dat we door de korte opleving van gisteren (higher low) de trend definitief gewijzigd is van bullish naar bearish.

Er zijn verschillende manieren waarop we de huidige markstructuur kunnen interpreteren en de daling sinds het bereiken van een nieuw hoogtepunt zou ook gezien kunnen worden als één beweging omlaag. We handelen nog altijd ruim boven de 200 MA’s en dit zou een argument kunnen zijn dat de markstructuur enkel bearish is doorbroken maar de structuurwijziging nog niet bevestigd is.

Om verwarring te voorkomen focussen we ons op dit tijdsbestek voor nu op het definiëren van belangrijke prijsniveaus, waar we in de komende uren en dagen support kunnen gaan vinden, aangezien al onze lagere tijdsbestekken momenteel bearish zijn.

De belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden zijn:
1. $ 59.000 – belangrijk supportgebied, hier handelen we momenteel vlak boven
2. 200 MA en 200 EMA - bevinden zich respectievelijk rond $52.000 en $54.750
3. $ 52.500 - het eerst volgende supportgebied bovenstaand support verloren gaat

Net zoals we op weg naar boven deden in de weken voor het bereiken van een nieuw hoogtepunt, zullen we de markt opnieuw benaderen met onze ‘stap voor stap’ mentaliteit (van prijsniveau naar prijsniveau). Dit houdt simpelweg in dat het verlies van een belangrijk supportlevel betekent dat we verder zullen zakken richting het eerst volgende supportniveau.

We gaan door met onze stap voor stap mentaliteit totdat:
1. Er verandert iets, kracht wordt getoond.
2. Alle belangrijke prijsniveaus zijn verloren gegaan en de trend op de daggrafiek is inmiddels ook volledig bearish omgeslagen.

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Waar de 200 MA’s gedurende de opwaartse trend fungeerde als plek waar lokale bodems gevormd werden gedurende de opwaartse trend, zullen we er nu rekening mee moeten houden dat ze nu voor de nodige weerstand gaan zorgen en hier lokale toppen worden gevormd gedurende de huidige neerwaartse trend. We zien dat de 200 EMA recent al voor de nodige weerstand heeft gezorgd en de koers hier is afgewezen.

Om die reden hebben we in de vorige update aangegeven dat het verliezen van de 200 MA’s als support waarschijnlijk het begin zou zijn van een grotere pullback richting het eerst volgende supportgebied $59.000.

Dit is dezelfde ‘stap voor stap’ mentaliteit zoals besproken bij de 4 uurgrafiek. Kortom, er is op dit moment geen enkele reden om overdreven bullish te zijn, totdat de markstructuur op dit tijdsbestek weer bullish wordt omgedraaid en we de 200 MA’s terug weten te winnen als support.

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000
Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek 

We gebruikten de 200 MA/EMA op dit tijdsbestek om de lokale trend van de afgelopen weken weer te geven. We zien dat de MA’s pas afgelopen donderdag als support verloren gingen en vervolgens zijn getest als weerstand (bearish retest). Dit was het eerste teken van zwakte en dus een bearish verschuiving van waarschijnlijkheden. Het gevolg van het verliezen van de MA’s op dit tijdsbestek was een verdere daling, het verliezen van de 200 MA’s op de 1 uurgrafiek en dat we nu het support gebied $59.000 dreigen te gaan testen als support.

Zicht op een lokale bodem krijgen we pas nadat de lokale trend weer is teruggewonnen en de markstructuur bullish wordt omgedraaid, hetgeen mogelijk een nieuwe opwaartse trend zou impliceren.

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
- De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
- Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Bitcoin analyse: koers zakt terug naar $60.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Amerikaanse toezichthouder verwikkeld in 'grootste fraudezaak met Bitcoin ooit'

Een nieuwe dag, een nieuw groot piramidespel dat wordt aangepakt. Het gaat deze keer om een zaak in Amerika. Met de zaak is i...

Deze maand nieuwe bitcoin ETF genoteerd aan Euronext Amsterdam

In Nederland wordt er binnenkort weer een nieuw bitcoinfonds gelanceerd. Na de bitcoin exchange traded-note (ETN) van VanEck...

Bitcoin koers: Coinbase Premium schiet in het groen, institutionele interesse neemt toe

Met de sluiting van de maand juni heeft bitcoin de slechts maandsluiting en kwartaalsluiting sinds 2011 achter de rug. Volgen...

Slechtste kwartaal in 11 jaar tijd voor bitcoin koers

Bitcoin heeft het slechtste kwartaal in 11 jaar tijd achter de rug met een koers die maar geen bodem lijkt te vinden en daarb...

Samsung lanceert 3nm-chip, belangrijke ontwikkeling voor bitcoin miners

Samsung werkt naar verluidt aan drie nanometerchips. Dit nieuw staaltje technologie gaat ook de bitcoin mining markt betreden...

Goedemorgen Bitcoin: FTX wil BlockFi voor slechts $25 miljoen overnemen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Bitcoin krijgt te mak...

CNBC: FTX dichtbij overname BlockFi voor slechts $25 miljoen

Cryptobeurs FTX staat op het punt om BlockFi op te kopen voor 'slechts' $25 miljoen. Laatstgenoemde kwam de afgelopen weken f...

Bitcoin sluit de maand juni af onder grens van 20.000 dollar

Bitcoin heeft de maand juni afgesloten onder het 200-weekse bewegende gemiddelde en de afgelopen 24 uur heeft de prijs behoor...

El Salvador slaat 80 extra bitcoin in

El Salvador heeft 80 bitcoin gekocht tegen een marktprijs van $19.000. Dat maakt president Nayib Bukele bekend via Twitter, d...

Commissie BIS wil dat banken maximale blootstelling aan cryptovaluta van 1%

Een commissie van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft een limiet voorgesteld voor de blootstelling van traditi...

Lees meer

Net binnen

Whales bezitten 45% van alle bitcoin

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We...

Bitcoin koers: Coinbase Premium schiet in het groen, institutionele interesse neemt toe

Met de sluiting van de maand juni heeft bitcoin de slechts maandsluiting en kwartaalsluiting sinds 2011 achter de rug. Volgen...

El Salvador slaat 80 extra bitcoin in

El Salvador heeft 80 bitcoin gekocht tegen een marktprijs van $19.000. Dat maakt president Nayib Bukele bekend via Twitter, d...

Bitcoin sluit de maand juni af onder grens van 20.000 dollar

Bitcoin heeft de maand juni afgesloten onder het 200-weekse bewegende gemiddelde en de afgelopen 24 uur heeft de prijs behoor...

Michaël van de Poppe en Coinmerce slaan handen ineen

Persbericht - Michaël van de Poppe, online ook wel bekend als Crypto Michael, en cryptoplatform Coinmerce slaan de handen in...

Lees meer