Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $13.000 dit weekend in zicht?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) Bitcoin (BTC) is deze week ondanks een bullish wekelijkse afsluiting vorige week vrij saai zijwaarts bewogen. Maar het ziet er naar uit dat daar snel verandering in kan komen. Kan de de koers uitbreken naar $13.000? Zoals besproken in op YouTube gisteren is er al een bullish signaal af gegaan voor bitcoin.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers vorige week na een opwaartse driehoek gesloten boven de $11.508 weerstand wat erg bullish was. Dit heeft een de marktstructuur bullish gebroken. Deze week was ondanks de bullish afsluiting een beetje traag. Maar op de lagere timeframes, hieronder besproken, is er een bullish patroon te zien dat op uitbreken staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is van de huidige koers positie tot de laatste high op $13.880 weinig weerstand en als we bullish uitbreken is het goed mogelijk dat de koers de komende weken richting de $13.880 gaat. Wel is de RSI tegen overbought aan en is het volume nog onder het gemiddelde. Dus een correctie na deze flinke stijging is zeker een mogelijkheid.

Figuur 1: De koers behoudt support van de $11.500.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $13.000 dit weekend in zicht?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een opwaartse driehoek te zien die kan worden gevormd door de $11.800 en $12.000 weerstanden. Het volume is aan het aflopen behorend bij een opwaartse driehoek. De RSI is inmiddels ook afgekoeld wat de koers ruimte geeft om naar boven uit te breken.

Bullish scenario

In het bullish scenario breekt de $12.000 weerstand en wordt die support gemaakt. De opwaartse driehoek kent dan targets van $13.111 en $13.472 voor respectievelijk de $11.800 en $12.000 weerstanden. Er zitten nog wel wat kleinere weerstanden op $12.567 en $12.920 waar de koers waarschijnlijk tijdelijke weerstand zal vinden.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de opwaartse driehoek naar beneden uit. Als support van de .382 fibonacci niveau wordt verloren op $10.900 dan zie ik de koers de support op $10.500 opzoeken. Maar zoals in de video van gisteren besproken is Ethereum ook naar boven uitgebroken en deze heeft bitcoin eerder ook geleid. Ik leun stevig naar het bullish scenario.

Figuur 2: Een opwaartse driehoek kan de koers naar $13.000 brengen.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $13.000 dit weekend in zicht?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de koers vooral heeft bewogen tussen de $11.800 en $11.400 deze week. De $11.800 lijkt nu support te worden terwijl de koers in een opwaarts kanaal beweegt. De koers vindt ook afwijzing op de $12.000 wat de bovenkant is van de opwaartse driehoek, dus dat is niet gek.

Als de $11.800 support blijft denk ik dat we dit weekend nog de $12.000 gaat breken. Anders is een daling richting de onderkant van het kanaal mogelijk en kan het iets langer duren. Breekt het kanaal naar beneden uit dan zit er nog support op de onderkant van de opwaartse driehoek.

Figuur 3: De koers beweegt in een opwaarts kanaal.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $13.000 dit weekend in zicht?

Wat gaat bitcoin doen?

Met een relatief saaie week voor bitcoin ziet het er naar uit dat we dit weekend of begin volgende week meer actie kunnen verwachten met de opwaartse driehoek. Op het moment verwacht ik dat bitcoin de bullish uitbraak van Ethereum zal volgen en dat de opwaartse driehoek naar boven zal uitbreken richting de $13.000 en potentieel $13.880.

Toch moet je je altijd voorbereiden op het bearish scenario. Het bearish scenario is als de opwaartse driehoek naar beneden uitbreekt. Dan kijken we naar support op $10.900 en $10.500.

Happy trading!

Bitcoin prijs in euro’s:

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Lees meer