Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000

Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000

De bitcoin koers staat na een mislukte poging om bullish uit te breken uit de falling wedge inmiddels ruim 16% lager dan een week geleden. De crash van de afgelopen dagen was niet te voorspellen, maar past wel binnen de grotere trend van de afgelopen maanden.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's voor de komende dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Hopelijk zal niemand schrikken van onze analyse op de daggrafiek, want het enige wat we kunnen zeggen is: “er is niets veranderd”.

Sinds we in november volledig in een bearish marktstructuur terecht zijn gekomen en halverwege november het belangrijke prijsniveau $60.000 hebben verloren als support, hebben we geen enkele significante tekenen van kracht gezien op dit tijdsbestek.

Nu we gisteren ook nog eens het belangrijke supportgebied $40.000 zijn kwijtgeraakt, ligt het volgende supportgebied rond $30.000. De afgelopen maanden was onze mentaliteit dat zodra het ene supportgebied verloren ging, we ons klaarmaakte voor het volgende supportgebied. Dit betekent dat we vroeg of laat een verdere daling kunnen verwachten richting het eerst volgende supportgebied $30.000. Tenzij we voor die tijd significante tekenen van kracht zien (ombuigen trend + heroveren belangrijk prijsniveau $40.000).

Donderdag (zwarte pijl) was er nog een sprankje hoop voor de bulls toen er een poging werd gedaan om opwaarts uit de falling wedge te breken. Gisteren is deze hoop werkelijk verpletterd, de poging om opwaarts uit te breken mislukte en in plaats hiervan zijn we neerwaarts uitgebroken. Het enige wat de bulls nu nog zou kunnen redden is wanneer we nog voor het einde van de week terug weten te komen in de falling wedge en de week weten te sluiten boven de $40.000. Maar dit lijkt op dit moment meer op een soort van tegen beter weten in hopen en bidden, want de kans dat dit gebeurd is zeer gering.

Was de prijsactie van de afgelopen dagen te voorspellen? Nee absoluut niet, het maken van technische analyses doe je niet om toekomstige koersontwikkelingen exact te voospellen, maar om na te gaan welk scenario het meest waarschijnlijk is. Dat we conform de bearish trend van de afgelopen maanden na $60.000, $52.500, $46.000, nu ook $40.000 zijn kwijtgeraakt mag voor ons niet als verrassing komen.

Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000
Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Er is op dit tijdsbestek niets te zeggen dan hetgeen we de aflopen twee maanden al doen. We handelen nog steeds onder 200 MA's en zolang dit het geval is, kunnen we er van uitgaan dat de trend op het hogere tijdsbestek (daggragfiek) prioriteit krijgt. Dit is dan ook precies de reden waarom we de afgelopen maanden steeds benboemd hebben dat het heroveren van de 200 MA’s voor ons pas het moment is om te zeggen dat er dit keer wel daadwerkelijk iets veranderd is. Tot dat moment is eigenlijk geen enkele reden om bullish te zijn.

Houd er rekening mee dat elke dag die we langer onder de 200MA’s handelen, ze steeds verder weg zakken van waar we deze analyse voor het eerst maakten op $60.000, inmiddels alweer ruim twee maanden geleden (zwarte pijl). Als de trend de komende periode neerwaarts blijft zal de analyse die we al twee maanden hanteren ons blijven belonen. Als we in plaats hiervan er uiteindelijk wel in slagen om de 200 MA’s terug te winnen, zullen we hier nog steeds flink van profiteren, een win-winsituatie dus!

Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000
Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:

- Bitcoin Valentijn Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: ieder sprankje hoop verpletterd, koers op weg richting $30.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties