Bitcoin (BTC) Koers: Houdt de support op $11.400 stand?

753 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) zag deze week een gefaalde uitbraak van een opwaartse driehoek. Het lijkt er op dat de $13.000 er voorlopig niet in zit nu de bears de overhand hebben, maar wat kunnen we verwachten als die breekt? Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) lijkt de koers support te willen houden op $11.500 wat eerder weerstand was op de wekelijkse grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de wekelijkse hierboven sluit dan zouden we nog wat bullish actie kunnen verwachten. Een sluit er onder zet de deur open voor een verdere correctie nadat we de afgelopen vier weken groen hebben gezien.

Targets zijn dan de .382 en .5 fib op $11.150 en $10.744. Deze laatste is de meer waarschijnlijke target omdat het een maandelijkse support is. In het bullish geval vormen we dan ook een potentiële bull flag die de koers in de komende weken richting de $13.000 tot $14.000 kan brengen.

Het bull volume was afnemend in de weken hiervoor en de RSI is overbought, dus een verdere daling is richting eerder genoemde support punten aannemelijk.

Figuur 1: De koers behoudt voor nu support van de $11.500.

Bitcoin (BTC) Koers: Houdt de support op $11.400 stand?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat een gefaalde opwaartse driehoek meer bearish actie heeft gegeven. Op dit moment is er een dagelijkse downtrend te herkennen die support houdt op de $11.400 en 26EMA.

Bullish scenario

In het bullish scenario behouden de bulls de $11.400 en 26EMA als support en bouncet de koers. De bulls moeten dan op de dagelijkse weer boven de $11.900 sluiten.

Bearish scenario

In het bearish scenario verliezen de bulls de $11.400 support en is het waarschijnlijk dat we na een korte bounce volgens het groene zigzaglijntje de komende dagen afzakken richting de witte rechthoek wat de volgende sterkere support is. Die zit tussen $11.150 (.382 fib) en $10.900.

Dan is er de potentie dat de koers net bij de eerdere gefaalde driehoek uitbraak (links, groen omcirkeld) een nieuwe opwaartse driehoek uitbreekt.

Korte termijn ben ik bearish als de $11.400 support verliest. Op de medium termijn zouden we daarna weer een opwaartse driehoek kunnen krijgen die doorgaat richting de $13.000 en hoger.

Figuur 2: De koers heeft voor nu support van de $11.400 en 26EMA.

Bitcoin (BTC) Koers: Houdt de support op $11.400 stand?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 3) hebben de bears de overhand. Er is een bearish kruising geweest van de 12EMA (blauw) met de 26EMA (rood).is er ook in het geel een rising wedge te zien wat een bearish patroon is.

Die is naar beneden uitgebroken, maar op laag volume. Dit kan nog komen bij de hertest van de onderkant van de rising wedge en gefaalde opwaartse driehoek.

De RSI op de 4-uur en lagere timeframes is oversold en dat geeft over het algemeen een bounce in prijs. Dat is nu ook gaande.

Een 4-uur uptrend richting de 12/26EMA ($11.600 – $11.700) en onderkant van de rising wedge is het meest waarschijnlijke scenario, voordat het scenario van de groene zigzaglijn in werking treedt. Een meer zijwaartse beweging dit weekend zoals eerdere rustig weekenden is ook zeker mogelijk.

Figuur 3: De koers bouncet van support na een oversold RSI.

Bitcoin (BTC) Koers: Houdt de support op $11.400 stand?

Wat gaat bitcoin doen?

Na een spannend begin van de week gaan we zo te zie de week afsluiten met een bearish smaakje. Op zowel de dagelijkse en 4uur grafiek hebben de bears de overhand en een verdere daling naar $11.150 en $10.900 gebeurt als de $11.400 support verliest.

Op de wekelijkse grafiek zou dat een correctie zijn naar vier weken groen. Pas als de $10.500 als support verliest op de dagelijkse en wekelijkse kunnen we het bullish scenario van $13.000 en hoger voorlopig in de ijskast zetten.

Happy trading!

Bitcoin prijs in euro’s:

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Zie je graag een dagelijkse video analyse? Volg ons dan op YouTube!