Bitcoin (BTC) Update: koers breekt uit, stijging naar $12.100 op komst?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers begint deze week met een leuke stijging. De eerstvolgende weerstand ligt pas op $12.100, reden dus om verder te stijgen!

Bitooin (BTC) 2-uursgrafiek

Op de 2 uur timeframe brengen we het huidige scenario in kaart. We zien dat Bitcoin na een ruime consolidatie uit de descending triangle is gebroken (lagere toppen, gelijke bodems).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers heeft nu genoeg ruimte om door te stijging richting volgend weerstandlevel op $12100. Dit is een van de hoogste toppen dit jaar waarop Bitcoin tot twee maal toe een retrace kreeg.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt uit, stijging naar $12.100 op komst?

Bitcoin daggrafiek (bearish scenario)

Ook op de dagelijkse timeframe ziet het er erg bullish uit. We zien namelijk dat Bitcoin in een channel beweegt het de bovenkant hiervan nu wilt gaan opzoeken.

De channel geeft een oplopende support en weerstand neer en maakt hier tussen telkens hogere bodems en toppen.

Ook bij de vorige high en low was dit het geval. Meestal stijgt Bitcoin bij dit fenomeen dus wederom naar de bovenkant van de channel. Deze prijsrange ligt op circa $14.000.

Mocht Bitcoin hierheen stijgen dan overtreft het dus duidelijk de weerstand op $12.100 en heeft het veel grotere plannen in gedachten.

Prijsrange $10.500 moeten we in dit scenario in de gaten houden. Mocht Bitcoin terug hieronder dalen dan geeft dat namelijk duidelijk weer dat we uit de channel zijn gebroken (onderkant) waarna het weer lagere toppen en bodems kan gaan maken. Bearish dus.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt uit, stijging naar $12.100 op komst?

Bitcoin daggrafiek (bullish scenario)

Vanaf de rode box van de vorige foto kan Bitcoin twee dingen doen. Of de prijs maakt hier een retrace richting de onderkant van de channel en maakt hier wederom een higher low en blijft gestaag stijgen of het breekt door de bovenkant heen.

In dat geval kan Bitcoin stijging naar zijn hoogste punt ooit aangezien het dan geen weerstanden meer tegenkomt.

In het beste geval willen we dus een stijging over $14500 zien om Bitcoin enorm bullish te krijgen voor de langere termijn.

Concluderend, Bitcoin ziet er bullish uit op de korte termijn en kan nog veel meer bullish worden wanneer het deze stijging voortzet en $14.500 doorbreekt.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt uit, stijging naar $12.100 op komst?

Over Crypto Targets

Wil je actief mee profiteren van deze stijgingen? Neem dan een kijkje op cryptotargets.nl/premium en kopieer alle handelingen van ervaren analisten.

Gratis profiteren van (komende) stijgingen? Houd dan onze trade alerts in de gaten via Telegram!

De prijs in euro: