Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de $9.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) kent een goede week qua koersverloop. BTC koerst momenteel boven de $9.000.

Langzaam maar zeker stijgt de koers in een dagelijkse uptrend. Wat zijn de targets en welke scenario's zijn er mogelijk? We bekijken de grafieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke werkdag een video analyses om de dag mee te beginnen? Check ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van de laatste koersontwikkelingen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is er eindelijk een higher low (HL) gevormd met de 50WMA als support. Deze higher low was te verwachten nadat de koers ging corrigeren na resistance en afwijzing van de $10.500.

Ik ben naar drie scenario’s aan het kijken richting de halving, die nu uitgerekend is voor 11 mei.

Het is te vroeg om te zeggen welke kant het op zal gaan. De hoogte van de bounce van de 50WMA zal daar bepalend in zijn. Hoe hoger we komen met de dagelijkse uptrend hoe groter de kans op scenario 1 en 2.

Vooralsnog leun ik het meest richting scenario 3 vanwege mijn verwachting op de maandelijkse grafiek.

Figuur 1: De koers heeft een higher low (HL) gevormd en ik zie 3 scenario’s de komende weken.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de $9.000?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de dagelijkse koers in een uptrend, maar is er ook veel resistance boven de koers. Dus de vraag is welke targets gaat de koers halen.

Op dit moment is de 21EMA resistance en daarboven zit de 50DMA die samenvalt met de groen resistance box, wat eerder sterke resistance en support was.

Figuur 2: Brengt de potentiële descending broadening wedge de koers naar $9.500?

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de $9.000?

De koers beweegt in een descending broadening wedge wat de koers in ieder geval richting de bovenkant ervan kan brengen tussen de $9.400 - $9.500 (.618 Fib niveau). Een uitbraak naar boven zou positief zijn voor scenario’ s 1 en 2 van de wekelijkse grafiek.

In het bearish geval (figuur 3) wordt er een potentiële head and shoulders gevormd. Dit zou gebeuren nadat de koers dan de $9.400 - $9.450 heeft bereikt. Hoewel de head and shoulders een technische target heeft van $6.500 verwacht ik niet dat de koers daar per sé naar toe zal gaan, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Figuur 3: Gaat een potentiële head and shoulders de koers naar $6.500 brengen?

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de $9.000?

Bitcoin prijs 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek (figuur 4) is er een opwaartse driehoek aan het vormen. Deze zou hier vandaag of morgen moeten uitbreken. Als het naar boven uitbreekt dan is de technische target $9.421.

Figuur 4: Er vormt een opwaartse driehoek.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de $9.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Op de wekelijkse grafiek zijn er drie scenario’s te zien, waarbij ik op het moment nog het meest leun naar scenario 3 vanwege het maandelijkse evenwicht patroon. Maar ik heb het graag verkeerd en zie de koers dan scenario 1 of 2 volgen.

Op de korte termijn kunnen we de dagelijkse uptrend voortzetten en een opwaartse driehoek uitbraak zal de koers richting de bovenkant van de descending broadening wedge kunnen brengen. Een head and shoulders die zich daarna potentieel kan vormen en uitbreken zou scenario 3 betekenen voor de koers.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!