Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft boven $10.000, goed teken voor bulls

De koers van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven rond $10.400. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin Update

De stilte voor de storm lijkt te zijn wedergekeerd, met een consoliderende koers boven $10.000. De daggrafiek laat maar weinig beweging zien en zit vast in een strakke regio tussen de sterke support van $10.000 en $10.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een teken dat we mogelijk nog een tijd moeten wachten voordat de prijs opnieuw een grote beweging maakt.

Dat de support zich momenteel zo sterk staande weet te houden is een goed teken. Dat wil zeggen dat $10.000 sterk genoeg is om een flinke klap op te vangen. Dat hebben we de afgelopen dagen gezien met de stijging in volatiliteit.

Of we een nieuwe stijging gaan zien en herstel is echter nog de vraag. Een zijwaartse beweging kan altijd flink uitbreken, zowel omhoog maar ook omlaag. Daarom is het goed om met voorzichtigheid op de markt te gaan handelen.

Zien we een stijging dan zal dat zeer positief zijn voor het verdere verloop van de koers van Bitcoin. En zal dat een bevestiging zijn van de support rond $10.000. Eerder was die grens een sterke weerstand.

Daggrafiek

Wanneer we de daggrafiek van de koers van Bitcoin erbij pakken zien we duidelijk hoe de prijs momenteel zijwaarts beweegt. Daarbij ligt de koers momenteel met $10.400 tegen een weerstand aan.

Om hoogstwaarschijnlijk daarna weer de support rond $10.000 te testen. Een duidelijke beweging van consolidatie.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft boven $10.000, goed teken voor bulls
Bitcoin daggrafiek 10 september 2020

Mocht de koers toch naar boven uitbreken dan zien we een prijs rond $10.900 als een eerste sterke stop. Met mogelijkheden om door te gaan stijgen boven de $11.000. Een plek waar de koers zich goed wist staande te houden de afgelopen weken.

Een daling en uitbraak naar beneden zal kunnen resulteren in het breken van $10.000 al lijkt die kans minder waarschijnlijk te worden. Gezien de support die niet meegeeft. Mocht dit punt toch breken dan zal een prijs rond $9.800 sterk genoeg moeten zijn om de koers naar boven te drukken.

Het is lastig te zeggen hoe de koers reageert op het breken van $10.000 en kan resulteren in heel veel volatiliteit. Maar voorlopig zien we een zijwaartse beweging op de daggrafiek van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Een stukje verder inzoomen en we zien op de 4-uurgrafiek dezelfde zijwaartse beweging als dat we op de daggrafiek zien. De vele tests tussen $10.000 en $10.500 zijn hier duidelijk te zien. Een strakke range waarin de koers zich momenteel beweegt.

Veel duidelijkheid krijgen we hier niet uit, maar we zien wel dat de koers positief reageert op de test van de support. En zich snel weer richting de bovengrens van de consolidatie beweegt. Ook op dit tijdsbestek zien we dat er ruimte is om weer te stijgen en we al snel levels boven $11.000 kunnen gaan zien.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft boven $10.000, goed teken voor bulls
Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 10 september 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Het is nu afwachten of de koers omhoog uitbreekt of toch door de grens van $10.000 valt. Mochten we gaan stijgen dan zien we $11.000 als een mooi eerste level en bij een daling zien we $9.800 snel als eerste belangrijke support. Een wat onbekend gebied voor de koers, met onduidelijkheid over het vervolg.

Happy trading!

De bitcoin koers in euro’s: