Bitcoin (BTC) Update: Komen we weer boven de grens van $10.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) Bitcoin (BTC) brak deze week weer door de magische grens van $10.000 heen. Inmiddels staan we daar weer iets onder.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers de achtste groene week in gegaan. De laatste keer dat de koers zolang (7 weken) achter elkaar steeg was in mei 2017 (linker pijl).

Daarna was er ook een dip. Halving FOMO (fear of missing out) zorgt er voor dat de koers belangrijke weerstanden uit de weg heeft geruimd en inmiddels nu boven de descending broadening wedge staat. Maar de koers kan niet blijven stijgen en een dip is nodig.

Op het moment zit de dagelijkse grafiek nog in een uptrend en hebben we daarom de top voor de wekelijkse nog niet bereikt. Zodra er een dagelijkse downtrend ontstaat weten we dat de wekelijkse top er waarschijnlijk is en dan kunnen we op zoek naar targets voor een dip. Ik kijk in ieder geval naar twee scenario’s.

In het eerste scenario (groene zigzag lijn) kan de koers op basis van de descending broadening wedge erboven sluiten deze week en daarna support vinden op de bovenkant om de trend voort te zetten.

In het tweede scenario (gele zigzag lijn) zakt de koers verder door om een higher low (HL) te vormen. Potentiële targets zijn de $7700, $6400 en de 200WMA die tegen de tijd van aanraking rond de $6000 – $6250 zal zitten. We hebben eerder ook een tweede test gezien van de 200WMA tijdens de bear market van 2018.

Figuur 1: De koers vindt weerstand op de bovenste trendlijn van de descending broadening wedge.

Bitcoin (BTC) Update: Komen we weer boven de grens van $10.000?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is goed te zien hoe sterk de koers is gestegen vanaf de bodem op $3850. Op het moment lijkt de koers te consolideren en wellicht klaar te maken voor een volgende stijging net voor de halving.

Bearish scenario

De koers is flink gestegen en moet een keer dippen. De RSI is overbought en de bulls hebben de koers ver gebracht. In het geval dat de dagelijkse sluit onder $9250 sluit is het waarschijnlijk dat de top is geweest.

Bullish scenario

De koers heeft een nieuwe high gemaakt net boven de $10.000 en is op zoek naar een higher low op de dagelijkse. Daar hebben de bulls veel ruimte voor, maar de vraag is hoe ver de koers zal dippen met deze FOMO?

Voor het vormen van een higher low kijk ik naar support op de $9485/.382 Fib en de rode downtrendlijn met eventueel een wick naar de .618 Fib/$9118. Maar in bullish euphoria zoals nu zie je vaak dat de koers niet onder de .382 Fib komt.

Als de koers na de pullback doorzet zitten targets op $10.200. $10.500 en $10.800.

Er is ook nog een golden cross die er aan komt (50MA kruising met de 200MA), maar dat kan nog een paar weken duren. Dat zou nog een extra push kunnen geven tegen die tijd.

Figuur 2: De koers zit in consolidatie en is een higher low aan het vormen.

Bitcoin (BTC) Update: Komen we weer boven de grens van $10.000?

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) zit de koers in een downtrend met lower highs en lower lows. Het eerdere kanaal waar de koers in zat, wat ook een potentiële bullflag had kunnen zijn is naar beneden uitgebroken en het lijkt er op dat de koers verder door moet naar beneden om de dagelijkse higher low te vinden.

Als dit een fake-out is en de koers komt weer binnen het kanaal, dan zit de technische target voor de bull flag op $10.800.

Maar de bulls lijken kracht te verliezen wat te zien is aan het verlies van de 12EMA support en wat nu resistance lijkt te worden.

Voor support/target kijk ik naar het cluster van support die samenkomt in de groene rechthoek. Hier zitten $9485 support/rode downtrend lijn en de golden pocket van de Fibonacci ($9428 – $9395).

Er is wel een bearish divergentie (gele lijnen) te zien op de toppen van de koers en RSI. Dat zou genegeerd kunnen worden door FOMO of juist een sterkere te worden als de koers een hogere top vormt en de RSI uiteindelijk een lagere top.

Figuur 3: De 4-uur koers zit in een downtrend

Bitcoin (BTC) Update: Komen we weer boven de grens van $10.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Zo tegen de halving aan is de FOMO aanwezig en de koers heeft weerstand na weerstand gebroken. Op het moment is de koers op de dagelijke aan het consolideren en lijkt het af te koelen als voorbereiding op de volgende stijging.

Targets zijn initieel de $10.200, $10.500 en potentieel door naar de $10.800. Daarvoor moet support op $9485 en $9160 houden.

Meer analyses? Bekijk ons YouTube kanaal!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!