Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herpakken of blijven we dalen?

763 totale weergaven

Door CryptoTargetsDe bitcoin (BTC) koers maakt deze week grote sprongen, maar zakt nu een beetje terug. Bitcoin vormde een duidelijke bearish divergence op verschillende kortere timeframes. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers 4-uurgrafiek

Bitcoin maakte een retrace van al 7% vandaag. Hoe ver zakken we terug?De belangrijkste divergence hebben we uitgetekend op de 4-uurgrafiek. Hier zien we overduidelijk dat de RSI lagere toppen maakte terwijl de Bitcoin koers zelf steeds een stukje hoger ging in zijn toppen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herpakken of blijven we dalen?

Bitcoin prijs 1-uurgrafiek

Niet alleen de RSI liet ons een bearish confirmatie zien. Ook op het timeframe van 1 uur zagen we een omlaag lopend volume terwijl de koers zelf steeg. Zoals je doet vermoeden gaat dit tegen de verwachtingen van de prijs in en hebben vele mensen besloten om op de nieuwe top van Bitcoin hun positie te verkopen voor de best mogelijke prijs.

Het is dus niet raar dat de Bitcoin prijs vandaag een dump maakte. Om in te kunnen zien hoever deze dump nog zal gaan bekijken we ook nog de 15-minutengrafiek.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herpakken of blijven we dalen?

Kort timeframe

Op het 15 minuten timeframe van Bitcoin brengen we de huidige supportlevels in kaart. Op $13.200 lag een mooi supportlevel voor Bitcoin maar deze heeft de prijs helaas al doorbroken.

Wanneer de Bitcoin prijs samen met meerdere bearisch confirmaties een supportlevel doorbreekt betekent dat doorgaans dat de koers waarschijnlijk doorzakt naar het eerst volgende supportlevel.

Het eerst volgende supportlevel ligt op $12.750. Hier heeft Bitcoin in de vorige consolidatie meerdere malen support gehad. Dat maakt deze prijsrange een sterk supportlevel.

Mocht de koers dit level ook doorbreken? Kan het de grote stijging van afgelopen dagen zomaar weer ongedaan worden gemaakt door een daling terug naar het begin van deze stijging op $11.300.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herpakken of blijven we dalen?

Over Crypto Targets

Wil je meer leren over een bearish divergence op een koers en hoe jij hierop kan gaan inspelen? Bekijk dan deze post van CryptoTargets. Tevens is er veel meer gratis trade informatie te vinden op de website van CryptoTargets.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers